Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

STAFFORDSHIRE BULL TERRIERS                                                                                                           (3 HONDEN!)
____________________________________________________________________________________________________

    

Bailey
( is op proef!)


Bailey is bij ons gekomen toen ze 7 maanden oud was. Ze komt bij een fokker uit Engeland vandaan, deze had Bailey samen met haar zusje verkocht. De fokker ging bij ze ging kijken toen ze 6 maanden oud waren maar de omstandigheden waren daar zo slecht dat hij ze weer mee terug heeft genomen.

Hij heeft toen een maand weer intensief voor ze gezorgd en toen is ze naar Nederland gekomen. 

Bailey was erg onzeker en kon nog niet eens aan een riem lopen. Wij zijn gelijk met haar op hondencursus gegaan en daarbij heeft zij 3 gehoorzaamheidsdiploma’s behaald. Ook behendigheidscursus gevolgd daar. 

Op haar 2e kreeg ze een baarmoederontsteking en moest zij met spoed geopereerd worden, daarbij is alles verwijderd.

Bailey is een energiek 8,5 jarig teefje, erg lief en aanhankelijk maar ook onzeker en soms iets te enthousiast. 

Ze vindt het heerlijk om op schoot te liggen en het liefst in je nek te zitten, ze is gek op mensen.

Bij ons thuis slapen ze in hun mand of op de bank, ik heb ze nooit boven gehad maar zodra ze de kans krijgt is ze boven.

Bailey houdt van werken;  behendigheid, speuren, flirtpolen, lekker mee rennen naast de fiets.

Zij kan goed mee in de auto, is ook gewend om alleen thuis te zijn als ik werk. Zij is niet bang voor vuurwerk of onweer. Zwemmen is niet haar hobby maar pootje baden vind ze wel fijn in de zomer. 

Bij ons thuis leeft ze samen met een 9 jarige rustige reu en dat gaat goed, buiten kan zij niet goed opschieten met andere honden. Katten en andere huisdieren is ook geen succes voor haar. Kinderen kan ze wel goed mee samen maar soms kan haar spel iets te wild zijn voor de allerkleinsten.

Bailey is nog wat onzeker, dit uit zich in blaffen als er iets langs loopt of ze iets hoort. Maar ik ben er zeker van dat dit wel te verminderen is of misschien wel helemaal kan stoppen. 

Voor Bailey hoop ik op een baasje die veel tijd voor haar heeft en lekker veel met haar gaat ondernemen, zoals sporten/speuren, in ieder geval iets waar ze lekker haar energie kwijt kan. Waar ze lekker alleen is en alle aandacht krijgt. 

Ik kan haar dit helaas niet meer bieden doordat mijn partner en ik uit elkaar zijn en ze verdient gewoon een plekje waar ze dit wel kan krijgen. 

De reden dat wij alleen Bailey voor herplaatsing opgeven is omdat de reu merkbaar al wat ouder wordt en deze niet zoveel energie meer heeft.  Mijn partner woont bij iemand in en die heeft ook een SBT teefje en zij en Bailey kunnen niet samen. 

Stephanie

______________________________________________________________________________________________________________________________

Troy
( mag blijven bij zijn nieuwe eigenaar!)


Troy is een Staffordshire Bull Terrier reu,  geboren op 18 oktober 2012 en heeft van zijn fokker de naam Midas gekregen. Toen Midas 4 maanden oud was heb ik hem gratis gekregen van de fokker omdat hij het heel bijzonder vond dat het Staffordshire Bull Terrier teefje, wat wij via hem hadden in 1996, uiteindelijk 17 jaar oud geworden is. De afspraak was dat wij hem op zouden voeden en dat de fokker zeggenschap over de hond zou behouden. Omdat ik de naam Midas niet bij de hond vond passen heb ik hem Troy genoemd. Nadat de fokker op jonge leeftijd overleden is, is Troy daarna niet veel meer op shows geweest. 

Toen Troy bij ons in huis kwam in februari 2013, woonde daar reeds 3 teven waaronder zijn oud tante Savanna, Bull Terrier Akira en een Cane Corso Layla. De verstandhoudingen tussen de 3 teven en Troy, toen 4 maanden, was goed.

Toen Troy ongeveer 9 maanden was nam ik hem mee naar de duinen samen met de Bull Terrier en de Cane Corso. Er kwam een zeer enthousiaste labrador aan die duidelijk wilde spelen maar Troy zat daar niet op te wachten en er ontstond een conflict tussen de honden. Dit gedrag was geheel nieuw voor mij. Het was van dat moment wel duidelijk dat er geen vreemde honden bij zijn teven mochten komen. 

Het is mij ook opgevallen dat Troy echt niet zit te wachten op zwarte honden en dan met name Berner Sennen honden. Geen idee waarom. Er zijn daarna nog een paar incidenten met Troy geweest omdat honden dol enthousiast naar hem toekwamen. Ik heb het vermoeden dat hij dit ervaart als een bedreiging en dat hij dan primair reageert en duidelijk laat weten dat hij dit niet wil. 

Troy gaat uit zich zelf niet snel naar andere honden toe en wil graag met rust gelaten worden. Op sommige ( vooral kleine hondjes) reageert hij wel enthousiast maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik hem dan niet echt vertrouw en hem dan gewoon dicht bij me houdt. Troy houdt niet van katten maar is daar en tegen extreem lief voor mensen.

Eigenlijk het karakter van een ouderwetse Stafford.  Liever geen omgang met andere dieren en zeer lief voor mensen. Zowel op volwassenen als kinderen reageert hij dolblij.Hij kruipt bij ze op de bank of op schoot. Alle aandacht vind hij fantastisch en hij reageert dan als een lieve vrolijke hond. Nog nooit agressief gereageerd naar mensen toe. Hij is een allemansvriend. Dol op aandacht. Hij heeft ook nog nooit wat gesloopt in huis. 

Wat betreft zijn slaapplek , hij slaapt op de bank. Hij heeft ook een bench en gaat daar ook braaf in wanneer dat nodig is. Hij piept niet.. Hij krijgt in de ochtend en eind van de middag te eten (droogvoer). 

Speelgoed: Stevige nylon botten, Kong, en hij vind het heerlijk om het vilt van een tennisbal af te trekken. Verder is Troy wel bang voor onweer, bliksem en stofzuiger. Hij is dol op auto rijden. Troy luistert bijzonder goed. Is op gehoorzaamheid cursus geweest. Troy is nog nooit een dag ziek geweest in zijn leven. Troy is goed waaks maar zeer zeker geen blaffer.Troy is zeer zindelijk en heeft nog nooit iets binnen gedaan. Hij loopt goed aan de riem. Naast de fiets heb ik nooit geprobeerd. Zwemmen vindt meneertje helaas niets.

Hij is een lieve stuiterbal en een zeer energiek hondje van 15 kg. 

Troy is nu soms wel 10 uur alleen. Vaak van 05.00 uur in de ochtend tot 14.30 uur in de middag , hij is echt heel erg zindelijk maar dit is uiteraard veel te lang voor welke hond dan ook. Troy kan goed gelukkig alleen zijn maar omdat ik in een relatiebreuk terecht ben gekomen en mijn ex niet voor hem kan zorgen, is hij nu veel te veel en veel te lang alleen. 

Gert-Jan

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Sun

(mag blijven bij zijn nieuwe eigenaren!)Sun is een lieve 8,5 jarige Engelse stafford. Ik heb hem sinds hij 4½ maand oud was. Hij kwam december 2010 van een fokker in het noordwesten van Roemenië. Hij was de kleinste en als laatste in zijn nest gebleven en ik denk dat hij het moeilijk had in het begin. Zijn oorspronkelijke stamboomnaam was erg lang maar vanaf het begin noemde ik hem Sun (lezen als Soen). Ik werd verliefd op zijn puppyfoto's en ik gaf niet om de tanden of fok- of showwaarde. Ik droomde er gewoon van om een zwarte stafford te hebben (de eerste hond die ooit mijn gezicht had gelikt was een zwarte Engelse stafford). Sun was mijn eerste hond ooit en ik hou veel van hem. Hij is een uitzonderlijke, liefdevolle en lieve hond, slim en leuk en gewoon alles dat je maar kunt hopen van een stafford. 

Mijn relatie met mijn partner is helaas uit elkaar gevallen en in april 2019 ga ik het huis verlaten en weer alleen wonen. Ik weet dat dit erg pijnlijk voor me zal zijn, maar ook voor Sun. Hij verdient een gezin dat hem veel tijd en aandacht kan geven, en zou niet onder moeten lijden dat ik hem in de nabije toekomst dit niet kan aanbieden. 

In het begin, 8,5 jaar geleden, was het gewoon Sun en ik in een klein appartement in Boekarest. Ik nam hem overal mee naartoe. Als freelancer werkte ik voornamelijk vanuit huis. Dus we waren bijna altijd samen. We gingen naar de puppy- en hondenschool en trainden uitgebreid de eerste 5 jaar van zijn leven (inclusief een poging tot zoeken en redden en ook agility training in RO, en daarna gehoorzaamheidstraining en mindgames in NL). In 2014-2015 werkten we samen met een trainer in Wassenaar. Hij leerde ons allebei elkaar nog meer te vertrouwen en samen verder te ontwikkelen als hond en mens samen. Ook was het prachtig om toe te kijken als de trainer aan de slag ging met Sun om clicker-oefeningen te doen. Vanaf het begin toonde Sun veel initiatief en enthousiasme om te werken en samen te trainen. 

Thuis had en heeft hij altijd zijn deken, zijn kauwspeelgoed (alleen echt stevige modellen leven langer) en zijn bench of mand om in te ontspannen. Zijn groene krat heeft hij zo lang als ik hem heb gehad (dekens veranderen om de paar jaar). 

Met anderhalf jaar begon hij vervelend te doen tegen honden die hem uitdaagden op de hondenschool, en ik begreep dat hij gewoon niet met andere honden kon. Sociaal met hem zijn is sindsdien alleen met mensen, en ik voorkom contact met anderen dieren binnen en buitenshuis. Sinds 2014 is hij gecastreerd en sindsdien is hij tijdens wandelingen veel minder afgeleid. 

In 2013 kreeg ik het aanbod om bij een bedrijf in Den Haag te komen werken in Nederland waar ik vandaag nog steeds werkzaam ben. Ik besloot Sun mee te nemen en naar Den Haag te verhuizen. In februari 2014 stapten we in mijn auto en reden helemaal van Boekarest naar Scheveningen (Sun in een vliegtuig te laten vervoeren was voor mij geen optie). Zoals ik het had gehoopt, was het leven aan de ene kant beter voor ons (geen zwerfhonden meer op straat om ons lastig te vallen, veel groene parken en plaatsen om te gaan wandelen, het strand in Scheveningen, vriendelijke mensen). Tegelijkertijd was dit ook een voltijds kantoorbaan. In het begin kon ik hem 2-3 keer per week naar het kantoor meenemen. In 2015 was dat niet meer mogelijk en het werd moeilijk voor hem, hij moest vaker alleen thuis blijven.

Gelukkig mocht ik veel vanuit thuis werken om hem langzaam te leren rustig en veilig thuis alleen te zijn. Het lukte en ik huurde daarnaast ook hondenuitlaters voor overdag. 

In 2016 gingen we veel samen hardlopen, ik paste me beter aan aan het leven in Nederland en kreeg een relatie met een man die twee kleine meisjes heeft. We zijn gaan samenwonen in juni 2016 en Sun was nooit gelukkiger en gezonder dan toen we met meer mensen in huis woonden (ons vier, plus huurder boven en haar twee dochters en hun vrienden die de hele tijd in en uit het huis rennen). Ik bleef ook hondenuitlaters inhuren om met hem rond de lunchtijd drie keer per week te gaan wandelen (op de dagen dat noch ik, noch mijn ex vanuit huis werkten). Na deze ervaring kan ik het me niet voorstellen om hem weer alleen te laten in een eenpersoonshuis terwijl ik op het werk ben, alweer met een voltijdbaan die veel aandacht van me vraagt. 

Sun kan zichzelf goed zelf geruststellen, hij heeft zijn kauwspeelgoed. We waren de afgelopen twee jaar erg trots op hem rond de kinderen, hij weet zichzelf te beheersen. Ook op de laatste oudejaarsavond paste hij zich prachtig aan aan het vuurwerk voor het huis in Den Haag, vertoonde stress maar geen plassen of paniek. Hij is erg enthousiast en blij om te mee te werken. Kent veel trucs, reageert uitstekend op clickertraining. Hij is heel gezond, geen medicijnen, geen speciale behandeling nodig. Hij krijgt elke lente een halsband tegen teken / vlooien en jaarlijks zijn controle en inentingen. Zijn paspoort is up-to-date tot september 2018. Hij laat zich makkelijk verzorgen (vacht borstelen, oren en tanden checken, nagels vijlen enz.). 

Hij is nog steeds reactief voor andere honden als hij met mij samen wandelt. Het is mogelijk dat hij met mij minder zelfvertrouwen heeft en er is weinig waarschuwing en geen manier om een ​​eventuele confrontatie te voorspellen. Hem aan de lijn houden, rustig overstappen naar de andere straatkant en contact met andere honden vermijden voorkomt dit gelukkig. 

Er zijn helaas nog steeds een flink aantal honden onaangelijnd in onze buurt en veel eigenaren die niet echt begrijpen dat sommige honden met rust moeten worden gelaten en dat hun ruimte moet worden gerespecteerd. Sun is nu eenmaal zo'n hond. Twee jaar geleden, toen we nog in Scheveningen woonden, was er een plaats naast het park aan het water, waar ik goed kon zien of er nog andere honden naderden, en daar kon ik hem frisbees laten jagen (waar hij altijd enorm van heeft gehouden). Het zou prettig voor hem zijn om dit vaker te kunnen doen, natuurlijk met de juiste zorg dat geen andere honden bij hem kunnen komen. 

Verder heb ik geen idee hoe Sun met katten is. Ooit (8 jaar geleden) mocht hij twee weken bij vrienden logeren, die een oude, erg dominante kater hadden, en ik weet dat die Sun toen ietsje aan respect heeft geleerd. Zes jaar geleden hadden mijn ouders een kat op bezoek in huis, en toen deed ik een voorzichtige poging om Sun te trainen, rustig in dezelfde kamer als de kat te zijn (met ons aanwezig), en hem te negeren. Het lukte, maar die paar uur dat het gebeurde zijn misschien niet een basis om ervan zeker te zijn dat het kan. Sindsdien hadden wij geen contact in huis met katten, en bij oppassers heb ik het niet geprobeerd om te testen. 

Hij eet barfvoer, met een speciaal bakje dat ervoor zorgt dat hij er een beetje voor werkt. Als hij tijdens vakanties of werkreizen naar een oppasser moest, kreeg hij brokjes (ook met een anti-schrok bak). Hij geeft de voorkeur aan het vlees natuurlijk. Anders is hij ook dol op groenten (vooral rauwe wortelen en selderij, voor de crunch-factor). Maar hij zal net zo blij zijn met paprika, banaan, appel, peer en hij zal zelfs om rauwe broccoli, courgette, komkommer of andere groenten en fruit smeken. Hij krijgt ook een paar keer per week schapenvet-pastilles. 

Het is niet bekend dat hij iets langzaam doet, maar wanneer hij het gevoel heeft dat ik gestrest ben, blijft hij een beetje naast me staan ​​en volgt hij mijn snelheid. Hij had een rol in een film toen hij 1 jaar oud was, met Dolf Lundgren ("One in the Chamber", gefilmd in Boekarest). Toen leerde hij op commando te blaffen (tot vandaag blaft hij alleen op commando of als hij extreem opgewonden is). Hij kent heel veel andere trucjes (dood spelen, omrollen, pootje geven, manneke doen etc.) en weet uitstekend te gaan zitten, liggen enz. Sun laat heel duidelijk zien wanneer hij naar buiten moet en zal veel liever zijn plassen of poepen doen op wandelingen dan in de tuin. Aan nat zijn worden had hij zijn leven lang een hekel, en het is bijna grappig om te zien hoe hij de regen probeert te mijden. Bij vrolijk doen, dansen, handen klappen probeert hij altijd meteen mee te doen (heel enthousiast, en dan blaft hij soms). 

Sun kan soms een beetje onzeker zijn als ik hem voor het eerst naar een oppas breng, maar hij ontspant altijd nadat hij merkt dat we herenigd zijn. Er zijn geen klachten van onze oppassen over zijn gedrag bij hen thuis. 

Sun mag niet op het bed en probeert daar zelf niet heen te gaan maar hij heeft wel een verleden van knuffelen naast me op een bank en sluipen op beschikbare banken en fauteuils als hij alleen is. Hij houdt vooral van banken met kussens, waar hij natuurlijk een nest van zal bouwen. Niet veel succes tot nu toe met hem dit afwennen. Hij heeft wel zijn mandjes rond het huis, daar doet hij de meeste dutjes en haalt zijn nachtrust. Sun is een pieper, hij maakt de grappigste geluiden om zich bij gesprekken aan te sluiten of om aandacht te trekken. 

Hij houdt van mensen, toonde nooit enig wantrouwen jegens iemand (inclusief elke dierenarts die we ooit voor de eerste keer hebben bezocht). Hij kan volledig bij voet lopen, maar hij zal elke nieuwe persoon testen die hem het eerst uitlaat door aan de lijn te trekken. Hij is gewend om uitgelaten te worden met een tuigje, niet met een halsband. Hij houdt ook van meegaan bij hardlopen, skateboarden en zelfs fietsen. Ik liep een paar keer een 5-tal km met hem, en de eerste 2 km probeerde hij mij te trekken, maar natuurlijk zou hij de laatste km uiteindelijk moeite hebben. Hij is gewoon een sprinter, geen langeafstandsloper. 

Sun is een geweldige hond. De scheiding van mijn ex en zijn kinderen is ook erg moeilijk voor hem. Hij verdient een gezin en om zoveel mogelijk mensen om zich heen te hebben, die hem kunnen helpen veilig en zelfverzekerd te zijn. 

Mavi