Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

STAFFORDSHIRE BULL TERRIERS                                                                                                           (3 HONDEN!)
____________________________________________________________________________________________________

Chica

(is op proef!)

 
Chica is een Staffordshire Bull Terrier teefje van 5,5 jaar jong, ook wel engelse stafford genoemd. Ze is geboren op 13 mei 2015 en we hebben haar met 8 weekjes mogen ophalen. 

Chica is opgegroeid met onze 2 dochters van nu 8 en 10 jaar onze poes Fristi en haar maatje Macho, die is een jaartje ouder dan Chica en waar we inmiddels ook een nieuw baasje voor gevonden hebben. Doordat onze situatie veranderd is, en we helaas veel te weinig tijd voor haar en haar maatje hebben, moesten we de lastige beslissing nemen om voor haar een nieuw baasje te zoeken. Ze zit gewoon teveel alleen. 

We hebben de puppy cursus gevolgd en dat heeft ze goed volbracht. Ze is ook een lief, rustig en goed opgevoed hondje en luistert goed naar haar commando's. We hebben af en toe de chihuahua van mijn moeder op visite dus al met al is Chica heel sociaal en vind alles gezellig en leuk. 

Wel liet Chica vreemde honden bij uitlaten niet toe als ze samen was met Macho en liet ze haar dominante en beschermende kant zien. Ze loopt verder netjes aan de riem naast je mee wat uiteraard wel zo nu en dan wat correctie nodig heeft als we honden tegen komen. Maar daar reageert ze goed op. 

Met de auto mee vindt ze geweldig. We gingen regelmatig naar het bos. Tegenwoordig hebben we daar helaas geen tijd meer voor. Ook zwemmen vindt Chica leuk tijdens een wandeling in de zomer.  Ook is ze vanaf pup af aan 3 weken van de zomervakantie altijd naar een pension gegaan. Alleen de afgelopen 3 jaar zijn wij niet op vakantie geweest.

Hoe ziet een dag er voor Chica uit nu..

08.00 uur bakje brokken 

08.30 uur uitlaten

Daarna gaat ze de bench in en ga ik werken en de kinderen naar school.

Om 15.30 uur komen de kinderen thuis uit school en loopt onze dochter een flinke ronde met haar.

17.00 uur bakje brokken

23.00 uur uitlaten en daarna de bench in voor de nacht.

Een jaar geleden werkte ik niet zoveel en was de bench overdag niet nodig, al ligt ze uit zichzelf ook vaak in met het deurtje open. Het is echt haar eigen plekje. Maar het liefst ligt ze lekker bij je op de bank te kroelen en knuffelen. Chica heeft tot vorig jaar alle benodigde inentingen gehad bij de dierenarts waar ze het alleen maar gezellig en leuk vindt. 

We hopen dan ook voor deze lieverd een nieuw 4-ever home te vinden waar er genoeg tijd en aandacht voor haar is.

Groetjes Ilse en poot van Chica

 __________________________________________________________________________________________________

 Dexx

(mag blijven bij zijn nieuwe baasjes)

Hoi allemaal,

Mijn naam is Dexx en ik ben een Staffordshire Bull Terrier reu, geboren op 15 juni 2016. Toen ik geboren ben, heb ik van de fokker de naam Vasco gekregen maar mijn baasjes hebben dit veranderd in Dexx. Ik kom uit een nestje met 1 broertje. Toen ik nog heel klein was vond ik het erg leuk om samen met mijn broertje te spelen. Dit ging soms alleen een beetje wild. Vandaar dat ik een littekentje heb net boven mijn neus, tussen mijn ogen. Verder heb ik een kleine overbeet. Ik heb hier helemaal geen last van. 

Ik ben opgegroeid in een rijtjeshuis met tuin. Ik heb een baasje en een bazinnetje en toen der tijd was er ook een kat. Dit was een Occicat. Ik vond het altijd erg leuk om met hem te spelen en we sliepen altijd graag tegen elkaar aan. Echter als ik andere katten buiten zie ren ik daar tegenwoordig altijd graag hard achteraan. De katten vinden dit alleen nooit zo leuk. 

Tegenwoordig woon ik in een twee onder één kap woning met achtertuin en lekker veel gras voor de deur. Ik vind het heerlijk om uitgelaten te worden en loop dan ook het liefst zonder riem. Ik kan wel aan de lijn lopen, maar moet dan wel goed gecorrigeerd worden als ik naast moet lopen. Ik ga meestal drie keer per dag uit maar ik ben heel flexibel qua tijden. Omdat mijn baasjes onregelmatig werken ben ik erg gewend dat elke dag anders is. 

Buiten vind ik het leukste spelletje om achter een bal of een tak aan te rennen en deze dan weer terug te brengen. Wel vind ik het wat lastiger om met andere honden samen te spelen als er een bal mee is. Ik vind het lastig om mijn bal te delen dus als er andere honden zijn om mee te spelen is het beter om de bal even weg te doen. 

Ook vind ik het geweldig om naar het bos of het strand te gaan. 

Ik luister heel goed als ik los loop en zal nooit ver bij mijn baasjes vandaan gaan. 

Verder vind ik het altijd erg leuk om met andere honden te spelen en ben ik super sociaal zowel naar andere dieren als mensen. Ik krijg erg graag aandacht buiten van iedereen en loop dan ook graag op iedereen af. Af en toe vind ik het dan wel lastig om laag te blijven omdat ik dan zo blij ben. 

Met warm weer vind ik het soms wel lekker om even af te koelen in het water. Wel wil ik altijd in het water kunnen staan dus dit moet niet te diep zijn. Zwemmen hou ik niet van. Nadat ik in het water ben geweest moet ik ook wel eens gewassen worden. Dit is ook niet mijn grootste hobby maar ik laat dit wel over mij heen komen. 

Zodra ik lekker buiten heb gespeeld ben ik binnen altijd rustig. Wel ben ik altijd even erg nieuwsgierig wanneer er visite komt. Maar als zij mij even aandacht hebben gegeven ga ik daarna rustig liggen. 

Wel lig ik altijd erg graag bij je. Als ik de kans krijg kom ik lekker bij je zitten knuffelen. 

Ook is er tegenwoordig een kindje in ons gezin bijgekomen. Zij is nu 1 jaar. Zij vind het erg leuk om met mij te knuffelen. Ik vind dat af en toe ook best leuk maar als ik het zat ben loop ik weg. Oudere kinderen vind ik ook erg leuk, alleen ben ik soms wel erg enthousiast. Aangezien ik wel een beetje een spierbundel ben, ben ik dan soms wel een beetje lomp. 

Toen ik nog pup was heb ik een puppy cursus gevolgd en ben hier goed voor geslaagd. Ik luister dan ook goed naar zit, af, voet etc. 

Ik krijg als voer elke dag brokjes te eten en hou eigenlijk wel van alle snoepjes, koekjes, botjes etc. 

Slapen kan ik eigenlijk overal wel. Ik kan in een afgesloten bench slapen. Dit deed ik namelijk vroeger altijd en tegenwoordig als ik uit logeren ben. Thuis slaap ik momenteel op 1 plek op de bank waar mijn dekentje ligt. 

Ik vind het altijd erg gezellig als ik overal mee naartoe mag en vind het ook leuk als ik mee mag in de auto. Mijn baasjes hebben nooit geprobeerd met mij te fietsen maar ik denk dat ik dit wel kan. 

Wanneer mijn baasjes op vakantie gaan mag ik altijd bij familie uit logeren.

Bij de dierenarts ben ik gelukkig nog niet zo vaak geweest. Ik ben wel gecastreerd en heb een aantal keer inentingen gehad maar ik vind dit nooit een probleem en blijf altijd erg rustig. 

Oud en nieuw vind ik altijd erg leuk. Overdag kijk ik niet op of om van de knallen en om 00.00 ga ik het liefst mee naar buiten om naar het vuurwerk te kijken.

Mijn baasjes zijn nog steeds ontzettend gek op mij. Zij werken alleen allebei in de luchtvaart en zijn tegenwoordig meer nachten weg van huis dan voorheen. Hierdoor ben ik meer alleen thuis en dit vinden mijn baasjes niet gezellig voor mij. Helaas is er geen familie in de buurt die voor mij kan zorgen en willen zij erg graag lieve nieuwe baasjes voor mij vinden die meer tijd voor mij hebben. 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Willem

(mag blijven bij zijn nieuwe eigenaar!)

 

Willem is een hele lieve Staffordshire Bull Terrier reu van ruim 8 jaar jong. Hij is opgegroeid in Den Helder, ook zijn fokker woont in Den Helder. Wij hebben Willem overgenomen in 2015, omdat de toenmalige eigenaren meer gingen werken en Willem niet lang alleen kon zijn. Dus toentertijd samen met mijn partner (inmiddels sinds 2016 ex- partner) besloten om hem mee te nemen naar ons huis in Almelo. 

Hoe kwamen wij in Den Helder terecht? Mijn schoonvader woont in Den Helder en is ook de fokker van Willem. Hij heeft het er destijds met ons over gehad en wij hebben van hem de informatie van Willem meegekregen toen wij in Den Helder waren. We hebben daar later kennis gemaakt met de eigenaren van Willem en natuurlijk hem bewonderd. Wij hebben er een week goed over nagedacht en hebben besloten om Willem bij ons in huis te nemen. Dus hebben wij hem een week later opgehaald in onze vakantie. 

Alles ging goed met Willem, hij paste zich snel aan en kon goed overweg met de baby! (inmiddels is hij 5) Hij is heel gek met kinderen en volwassenen gaat ook prima. Ook kan Willem goed met katten, ik heb namelijk zelf ook een kat en dat gaat prima en met sommige honden gaat dat ook goed, nog geen last mee gehad. 

Waarom zoek ik een ander huisje voor Willem? Dit zal ik uitleggen.

Sinds 2016 zijn mijn partner en ik uit elkaar en stond ik er alleen voor met Willem. Dit was vooral lastig als ik aan het werk ben, dan is hij ongeveer 10 uur alleen. Ik heb dat geprobeerd maar kom nu tot de conclusie dat het voor Willem eigenlijk geen doen is. Hij kan zijn energie niet kwijt en hoort geluiden waar hij op reageert en er is niemand die hem gezelschap houdt, kan corrigeren of begeleiden overdag. 

Willem voelt zich niet op zijn gemak met Oud en Nieuw maar dat was geen probleem want dan zorgde ik dat ik thuis was! Rond december wordt er al veel geknald, helaas voor Willem. Dus thuis zijn is dan heel belangrijk. 

Tot mijn verdriet heb ik moeten besluiten om Willem voor herplaatsing aan te bieden bij een lieve baas/bazin/gezin die veel thuis zijn of in een rustige wijk wonen. 

Willem kan niet loslopen van de riem want dan staan zijn oren niet aan. Dat vindt hij verder ook prima. Verder slaapt Willem op de bank, soms in de bench of op de vloer. Ik heb met Willem nog nooit gefietst dus hier kan ik niet veel over zeggen. Hij is gek op stokken, zijn Kong en zijn touw die hij graag kapot bijt.

Willem heeft al zijn entingen gehad. Bij de dierenarts is hij vrij rustig, piept en zeurt zo af en toe wat als er andere dieren bij zijn. Hij heeft via zijn fokker nog mee gedaan aan shows net als zijn vader, moeder, broers en zussen.

Willem kent commando’s zoals: zitten, liggen, poot, high five en los. Wat voeding betreft krijgt hij altijd droogvoer. 2 x op een dag, in de ochtend en in de avond. Tussendoor krijgt hij nog wel eens wat koekjes. Willem heeft geen zorgverzekering bij mij. Willem heeft bij mij geen cursus gehad bij de vorige eigenaar durf ik dat niet te zeggen. Willem is rustig als hij in de auto zit. Ook gaat Willem niet graag zwemmen of onder de douche.         

Nogmaals Willem is een hele lieve hond. Hij is gek op kinderen, volwassenen, katten en sommige honden. Hij mag ook graag spelen met een stok of een stuk touw. Hij mag graag knuffelen of op schoot liggen met zijn kop. Alsjeblieft geef Willem een goed thuis waar iemand veel bij hem is. Dat is wat ik voor Willem zoek zodat hij niet meer zoveel stress heeft tijdens het alleen zijn.

 Tjibbe

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Zijn er nog meer Staffordshire Bull Terriers in de herplaatsing? Dat zou zo maar kunnen! Niet elke stafford komt op de website terecht omdat ik vaak via mijn zoekerslijst de procedure kan opstarten. Dus als je zeker wil weten of er meer staffords in de herplaatsing zijn, bel me even!