Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

STAFFORDSHIRE BULL TERRIERS                                                                                                           (1 HOND!)
____________________________________________________________________________________________________

  Willem

(mag blijven bij zijn nieuwe eigenaar!)

 

Willem is een hele lieve Staffordshire Bull Terrier reu van ruim 8 jaar jong. Hij is opgegroeid in Den Helder, ook zijn fokker woont in Den Helder. Wij hebben Willem overgenomen in 2015, omdat de toenmalige eigenaren meer gingen werken en Willem niet lang alleen kon zijn. Dus toentertijd samen met mijn partner (inmiddels sinds 2016 ex- partner) besloten om hem mee te nemen naar ons huis in Almelo. 

Hoe kwamen wij in Den Helder terecht? Mijn schoonvader woont in Den Helder en is ook de fokker van Willem. Hij heeft het er destijds met ons over gehad en wij hebben van hem de informatie van Willem meegekregen toen wij in Den Helder waren. We hebben daar later kennis gemaakt met de eigenaren van Willem en natuurlijk hem bewonderd. Wij hebben er een week goed over nagedacht en hebben besloten om Willem bij ons in huis te nemen. Dus hebben wij hem een week later opgehaald in onze vakantie. 

Alles ging goed met Willem, hij paste zich snel aan en kon goed overweg met de baby! (inmiddels is hij 5) Hij is heel gek met kinderen en volwassenen gaat ook prima. Ook kan Willem goed met katten, ik heb namelijk zelf ook een kat en dat gaat prima en met sommige honden gaat dat ook goed, nog geen last mee gehad. 

Waarom zoek ik een ander huisje voor Willem? Dit zal ik uitleggen.

Sinds 2016 zijn mijn partner en ik uit elkaar en stond ik er alleen voor met Willem. Dit was vooral lastig als ik aan het werk ben, dan is hij ongeveer 10 uur alleen. Ik heb dat geprobeerd maar kom nu tot de conclusie dat het voor Willem eigenlijk geen doen is. Hij kan zijn energie niet kwijt en hoort geluiden waar hij op reageert en er is niemand die hem gezelschap houdt, kan corrigeren of begeleiden overdag. 

Willem voelt zich niet op zijn gemak met Oud en Nieuw maar dat was geen probleem want dan zorgde ik dat ik thuis was! Rond december wordt er al veel geknald, helaas voor Willem. Dus thuis zijn is dan heel belangrijk. 

Tot mijn verdriet heb ik moeten besluiten om Willem voor herplaatsing aan te bieden bij een lieve baas/bazin/gezin die veel thuis zijn of in een rustige wijk wonen. 

Willem kan niet loslopen van de riem want dan staan zijn oren niet aan. Dat vindt hij verder ook prima. Verder slaapt Willem op de bank, soms in de bench of op de vloer. Ik heb met Willem nog nooit gefietst dus hier kan ik niet veel over zeggen. Hij is gek op stokken, zijn Kong en zijn touw die hij graag kapot bijt.

Willem heeft al zijn entingen gehad. Bij de dierenarts is hij vrij rustig, piept en zeurt zo af en toe wat als er andere dieren bij zijn. Hij heeft via zijn fokker nog mee gedaan aan shows net als zijn vader, moeder, broers en zussen.

Willem kent commando’s zoals: zitten, liggen, poot, high five en los. Wat voeding betreft krijgt hij altijd droogvoer. 2 x op een dag, in de ochtend en in de avond. Tussendoor krijgt hij nog wel eens wat koekjes. Willem heeft geen zorgverzekering bij mij. Willem heeft bij mij geen cursus gehad bij de vorige eigenaar durf ik dat niet te zeggen. Willem is rustig als hij in de auto zit. Ook gaat Willem niet graag zwemmen of onder de douche.         

Nogmaals Willem is een hele lieve hond. Hij is gek op kinderen, volwassenen, katten en sommige honden. Hij mag ook graag spelen met een stok of een stuk touw. Hij mag graag knuffelen of op schoot liggen met zijn kop. Alsjeblieft geef Willem een goed thuis waar iemand veel bij hem is. Dat is wat ik voor Willem zoek zodat hij niet meer zoveel stress heeft tijdens het alleen zijn.

 Tjibbe

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Zijn er nog meer Staffordshire Bull Terriers in de herplaatsing? Dat zou zo maar kunnen! Niet elke stafford komt op de website terecht omdat ik vaak via mijn zoekerslijst de procedure kan opstarten. Dus als je zeker wil weten of er meer staffords in de herplaatsing zijn, bel me even!