Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

STAFFORDSHIRE BULL TERRIERS                                                                                                           (4 HONDEN!)
____________________________________________________________________________________________________


Pepper

(er is een kandidaat!)


Goedendag lieve misschien toekomstige baasjes van mijn vrolijke hond Pepper. 

Tot mijn spijt moet ik na 10 jaar lief en leed gedeeld te hebben met Pepper haar laten herplaatsen. 
ik heb met veel plezier en liefde voor haar gezorgd. Helaas ben ik inmiddels (sinds een paar maanden vanwege een scheiding) een alleenstaande moeder met een fulltime baan en kan ik door deze omstandigheden Pepper niet meer geven wat ze verdient. 

Pepper is een gesteriliseerd Staffordshire Bull Terrier teefje, geboren op 6 december 2010. 

Ik heb haar via herplaatsing ook via Sandra gekregen 10 jaar geleden, dit was een hele mooie ervaring. 

Pepper is een vrolijke actieve hond die nog graag speelt en heerlijk knuffelt en graag buiten is. 
ze speelt graag met touwen en rent graag rond met takken, achter een bal aanrennen vind ze ook leuk maar zorg dan dat er 2 ballen zijn. De ene houdt ze graag in haar mond en de andere bal daar rent ze graag achter aan.  

Pepper ligt graag bij je en het liefst onder een dekentje, ze denkt zelf dat ze een chihuahua is. Pepper is een echte kindervriend en is 2 handen op 1 buik met mijn 2 jarige dochter. Ze noemt haar Pipi. Ze kan alles met haar doen en het is zo geweldig om deze 2 samen te zien. Pepper kan dus extreem goed met kinderen. 

Andere huisdieren daar is Pepper niet zo goed mee en ook geen fan van andere honden buiten. 
Ze heeft voorkeur, want ze kan best even met een ander hondje spelen maar ze beslist zelf welk hondje dat dan is. Er is zelfs een tijdje geweest dat ze samen met een vogel en een kat uit dezelfde bak aan het drinken was maar dat lag aan de man die Pepper weleens meenam, daar was ze dol op. Aan de riem is ze prima uit te laten en als ze losloopt dan loopt ze ook niet weg maar wel opletten dat er dan geen andere honden zijn (ze is los wel wat vriendelijker voor ze). 

Pepper eet meestal brokken die zet ik s ochtends voor haar neer en die eet ze wanneer het haar uitkomt. Af en toe krijgt ze nat voer (1 keer per 2 weken). Ze doet alles voor een soepbotje (mergpijpje) hier is ze dol op, zitten, pootje, andere pootje, high five alles haalt ze hiervoor uit de kast. Pepper zit nu 8 uur per dag alleen, dit gaat goed ze is zindelijk (alleen hoogpolige vloerkleden ziet ze voor gras aan) maar ze verdient zoveel beter.  

Pepper is inmiddels 11,5 jaar maar nog superfit en is nooit een dokter loper geweest, ze vind de behandeltafel bij de dokter niet leuk en wil hier dan ook zo snel mogelijk van af, ondanks dit is ze zelfs tegen de dierenarts heel lief, wel een beetje dominant en sputtert wel een beetje tegen. ze is echt super gezond dus gelukkig is dit niet vaak nodig geweest. 

Pepper is niet bang voor vuurwerk, ze rent juist erg graag achter vuurpijlen aan en wil dan spelen, wij hebben pepper om deze reden altijd tussen het vuurwerk door uitgelaten. Ze heeft geen cursus gevolgd. In de auto springt ze van links naar rechts, ze wil altijd er graag in de auto maar er ook graag weer uit. Zwemmen is niet zo haar ding, ze gaat graag het water in zolang ze de bodem kan zien. 

 Helpen jullie Pepper alsjeblieft aan de laatste paar mooiste jaren van haar leven? 
Ik ga haar ontzettend missen maar soms is houden van loslaten en mijn kleine lieve meisje verdient het allerbeste! 

Cindy

____________________________________________________________________________________________________

Kenzo

(mag blijven bij zijn nieuwe eigenaresse!)

Kenzo is een Staffordshire Bull Terrier van ruim 5,5 jaar oud. Hij is geboren op 30 mei 2015.

Kenzo is opgegroeid bij mijn zus en haar toenmalige vriend samen met een Amerikaanse Stafford. Vanwege de breuk tussen haar en haar vriend zocht Kenzo toen een nieuw huisje. Ik woonde toen samen met mijn vriend en samen konden wij goed voor Kenzo zorgen, dus hebben wij hem vorig jaar met alle liefde overgenomen. Helaas ben ik nu ook uit elkaar met mijn vriend en daardoor is er weer veel te weinig tijd voor Kenzo. Met pijn in ons hart hebben wij besloten dat het voor Kenzo het beter zal zijn om een baasje te vinden die hem wel alle tijd en liefde kan geven. Dat verdient hij.

Bij mijn zus heeft Kenzo dus altijd samen gewoond met een Amerikaanse Stafford, maar verder is hij tot hij bij mij kwam weinig tot niet in contact geweest met andere honden. Toen hij bij mij en mijn vriend kwam hebben wij hem aan veel dingen laten wennen. Zoals auto rijden, naar het bos/strand etc., met andere honden en loslopen. Kenzo kan heel goed loslopen en zal nooit weglopen, hij houdt je goed in de gaten. Met andere hondjes vond hij heel spannend, omdat hij dit nog helemaal niet gewend was. Eigenlijk vind Kenzo andere hondjes nog steeds wel erg spannend, maar ook wel heel leuk. Hij kan het alleen niet met alle hondjes even goed vinden. De een gaat wel goed en sommige hondjes vind hij wat minder. Ik ben zelf heel snel bang dat het verkeerd gaat en durf hem daarom niet zo snel los te laten met andere hondjes. Daar baal ik wel een beetje van, want Kenzo kan wel heel leuk met andere hondjes spelen en snapt de honden taal heel goed. Met katten kan Kenzo wat minder goed. Ik heb hem nog nooit met een kat gezien die niet bang is voor honden, maar ik denk dat het beter zal zijn om een huisje zonder andere kat voor Kenzo te vinden.

In de auto is Kenzo gewend. Hij kan voornamelijk op de heenweg wel wat piepen, ik denk omdat hij zin heeft in de wandeling. Kenzo is dol op wandelingen, zwemmen, met stokken of trektouwen spelen en wilt het liefst de hele dag knuffelen. Mensen is hij gek op. Soms kan hij uit zijn enthousiasme ook wel een beetje lomp zijn.

In huis is Kenzo rustig en luistert hij heel goed. Mocht er visite komen, kan hij wel heel enthousiast worden en een beetje lomp. Mocht hij wat te druk worden, stuur ik hem even naar zijn mand en dan kalmeert hij vanzelf weer.

Met kinderen heb ik Kenzo nog nooit gehad eigenlijk, omdat hij soms wat lomp kan zijn zal ik hem zelf niet zo snel met kleine kinderen laten, maar kwaad zal hij ze nooit doen. Als ik buiten kinderen tegen kom met Kenz dan loopt hij ze altijd gewoon voorbij of snuffelt even, als ze een stok vasthouden hou ik Kenzo wel bij me. De stok zal hij al te graag lomp afpakken. Fietsen vindt hij best wel eng, dus een stukje met hem fietsen zal niet zo snel gaan. Mocht je dit heel graag willen, heb ik er vertrouwen in dat dit doormiddel van geduld en training wel mogelijk zal zijn.

Wij hebben Kenzo wel eens meegenomen naar een rustig terras, dit deed hij heel goed. Als het wat drukker is zal hij wel wat onrustig worden. Bij ons is Kenzo gewend om in de woonkamer te slapen, op de bank of in zijn mand. Met oud en nieuw en onweer doet Kenzo het heel erg goed. Hij kijkt hier nauwelijks van op.

Kenzo heeft nooit op puppycursus gezeten. Toen wij Kenzo hebben overgenomen heb ik wel wat begeleiding gehad van een collega die gedragstherapeut voor honden is. Kenzo kan heel braaf zitten en snapt het als hij naar zijn mand gestuurd wordt en daar moet blijven. Tijdens het eten sturen wij Kenzo meestal even naar zijn mand. Als je buiten met hem wandelt en je roept hem komt hij ook gelijk, of hij moet echt heeeeel druk zijn met zijn stok.

Ik train Kenzo zelf altijd door beloningen, voor koekjes doet hij alles. Dingen die hij spannend vind probeer ik ook leuk voor hem te maken door middel van bijvoorbeeld koekjes.

Kenzo zijn dag ziet er nu nogal wisselend uit. Wij proberen hem rond 7 uur ’s ochtends en 6 uur ’s avonds eten te geven. ’s-ochtends na het eten wordt hij uitgelaten, ik kom meestal tussen de middag en ga dan met hem naar het bos of naar de hei, ’s-avonds na zijn eten en voor het slapen wordt hij weer uitgelaten. De dagen zien er voor Kenzo wel wat wisselend uit, soms moet hij ook wel een hele werkdag alleen zijn. Hij kan dit gelukkig wel heel goed.

Toen wij Kenzo hebben overgenomen hebben wij wel even gewacht met hem alleen thuis laten, tot hij zich thuis voelde bij ons. Zodat hij de geluidjes, geurtjes en ons wat beter kende en hij zich veilig kon voelen in zijn nieuwe huis. Na 1 a 2 weken hebben wij hem opbouwend alleen gelaten en dit is vanaf het begin heel goed gegaan.

Kenzo is sinds vorig jaar volgens schema ontwormd en ingeënt. Bij de dierenarts vind hij het wel een beetje spannend, maar alle aandacht en koekjes daar zijn wel heel leuk. Kenzo is nu gewend om geperste brokken van Hill's te eten, hier doet hij het heel goed op. Hij heeft geen zorgverzekering.

Wij hopen een huis voor Kenzo te vinden, waar zijn nieuwe baas alle tijd en liefde voor hem heeft. Hij is zo’n lieve enthousiaste hond die echt het aller beste verdiend. Hopelijk vinden wij via deze weg het gouden mandje voor onze lieve hond.

Susan

___________________________________________________________________________________________________

Chica

(mag blijven bij nieuwe eigenaar!)

 
Chica is een Staffordshire Bull Terrier teefje van 5,5 jaar jong, ook wel engelse stafford genoemd. Ze is geboren op 13 mei 2015 en we hebben haar met 8 weekjes mogen ophalen. 

Chica is opgegroeid met onze 2 dochters van nu 8 en 10 jaar onze poes Fristi en haar maatje Macho, die is een jaartje ouder dan Chica en waar we inmiddels ook een nieuw baasje voor gevonden hebben. Doordat onze situatie veranderd is, en we helaas veel te weinig tijd voor haar en haar maatje hebben, moesten we de lastige beslissing nemen om voor haar een nieuw baasje te zoeken. Ze zit gewoon teveel alleen. 

We hebben de puppy cursus gevolgd en dat heeft ze goed volbracht. Ze is ook een lief, rustig en goed opgevoed hondje en luistert goed naar haar commando's. We hebben af en toe de chihuahua van mijn moeder op visite dus al met al is Chica heel sociaal en vind alles gezellig en leuk. 

Wel liet Chica vreemde honden bij uitlaten niet toe als ze samen was met Macho en liet ze haar dominante en beschermende kant zien. Ze loopt verder netjes aan de riem naast je mee wat uiteraard wel zo nu en dan wat correctie nodig heeft als we honden tegen komen. Maar daar reageert ze goed op. 

Met de auto mee vindt ze geweldig. We gingen regelmatig naar het bos. Tegenwoordig hebben we daar helaas geen tijd meer voor. Ook zwemmen vindt Chica leuk tijdens een wandeling in de zomer.  Ook is ze vanaf pup af aan 3 weken van de zomervakantie altijd naar een pension gegaan. Alleen de afgelopen 3 jaar zijn wij niet op vakantie geweest.

Hoe ziet een dag er voor Chica uit nu..

08.00 uur bakje brokken 

08.30 uur uitlaten

Daarna gaat ze de bench in en ga ik werken en de kinderen naar school.

Om 15.30 uur komen de kinderen thuis uit school en loopt onze dochter een flinke ronde met haar.

17.00 uur bakje brokken

23.00 uur uitlaten en daarna de bench in voor de nacht.

Een jaar geleden werkte ik niet zoveel en was de bench overdag niet nodig, al ligt ze uit zichzelf ook vaak in met het deurtje open. Het is echt haar eigen plekje. Maar het liefst ligt ze lekker bij je op de bank te kroelen en knuffelen. Chica heeft tot vorig jaar alle benodigde inentingen gehad bij de dierenarts waar ze het alleen maar gezellig en leuk vindt. 

We hopen dan ook voor deze lieverd een nieuw 4-ever home te vinden waar er genoeg tijd en aandacht voor haar is.

Groetjes Ilse en poot van Chica

 __________________________________________________________________________________________________

 Dexx

(mag blijven bij zijn nieuwe baasjes)

Hoi allemaal,

Mijn naam is Dexx en ik ben een Staffordshire Bull Terrier reu, geboren op 15 juni 2016. Toen ik geboren ben, heb ik van de fokker de naam Vasco gekregen maar mijn baasjes hebben dit veranderd in Dexx. Ik kom uit een nestje met 1 broertje. Toen ik nog heel klein was vond ik het erg leuk om samen met mijn broertje te spelen. Dit ging soms alleen een beetje wild. Vandaar dat ik een littekentje heb net boven mijn neus, tussen mijn ogen. Verder heb ik een kleine overbeet. Ik heb hier helemaal geen last van. 

Ik ben opgegroeid in een rijtjeshuis met tuin. Ik heb een baasje en een bazinnetje en toen der tijd was er ook een kat. Dit was een Occicat. Ik vond het altijd erg leuk om met hem te spelen en we sliepen altijd graag tegen elkaar aan. Echter als ik andere katten buiten zie ren ik daar tegenwoordig altijd graag hard achteraan. De katten vinden dit alleen nooit zo leuk. 

Tegenwoordig woon ik in een twee onder één kap woning met achtertuin en lekker veel gras voor de deur. Ik vind het heerlijk om uitgelaten te worden en loop dan ook het liefst zonder riem. Ik kan wel aan de lijn lopen, maar moet dan wel goed gecorrigeerd worden als ik naast moet lopen. Ik ga meestal drie keer per dag uit maar ik ben heel flexibel qua tijden. Omdat mijn baasjes onregelmatig werken ben ik erg gewend dat elke dag anders is. 

Buiten vind ik het leukste spelletje om achter een bal of een tak aan te rennen en deze dan weer terug te brengen. Wel vind ik het wat lastiger om met andere honden samen te spelen als er een bal mee is. Ik vind het lastig om mijn bal te delen dus als er andere honden zijn om mee te spelen is het beter om de bal even weg te doen. 

Ook vind ik het geweldig om naar het bos of het strand te gaan. 

Ik luister heel goed als ik los loop en zal nooit ver bij mijn baasjes vandaan gaan. 

Verder vind ik het altijd erg leuk om met andere honden te spelen en ben ik super sociaal zowel naar andere dieren als mensen. Ik krijg erg graag aandacht buiten van iedereen en loop dan ook graag op iedereen af. Af en toe vind ik het dan wel lastig om laag te blijven omdat ik dan zo blij ben. 

Met warm weer vind ik het soms wel lekker om even af te koelen in het water. Wel wil ik altijd in het water kunnen staan dus dit moet niet te diep zijn. Zwemmen hou ik niet van. Nadat ik in het water ben geweest moet ik ook wel eens gewassen worden. Dit is ook niet mijn grootste hobby maar ik laat dit wel over mij heen komen. 

Zodra ik lekker buiten heb gespeeld ben ik binnen altijd rustig. Wel ben ik altijd even erg nieuwsgierig wanneer er visite komt. Maar als zij mij even aandacht hebben gegeven ga ik daarna rustig liggen. 

Wel lig ik altijd erg graag bij je. Als ik de kans krijg kom ik lekker bij je zitten knuffelen. 

Ook is er tegenwoordig een kindje in ons gezin bijgekomen. Zij is nu 1 jaar. Zij vind het erg leuk om met mij te knuffelen. Ik vind dat af en toe ook best leuk maar als ik het zat ben loop ik weg. Oudere kinderen vind ik ook erg leuk, alleen ben ik soms wel erg enthousiast. Aangezien ik wel een beetje een spierbundel ben, ben ik dan soms wel een beetje lomp. 

Toen ik nog pup was heb ik een puppy cursus gevolgd en ben hier goed voor geslaagd. Ik luister dan ook goed naar zit, af, voet etc. 

Ik krijg als voer elke dag brokjes te eten en hou eigenlijk wel van alle snoepjes, koekjes, botjes etc. 

Slapen kan ik eigenlijk overal wel. Ik kan in een afgesloten bench slapen. Dit deed ik namelijk vroeger altijd en tegenwoordig als ik uit logeren ben. Thuis slaap ik momenteel op 1 plek op de bank waar mijn dekentje ligt. 

Ik vind het altijd erg gezellig als ik overal mee naartoe mag en vind het ook leuk als ik mee mag in de auto. Mijn baasjes hebben nooit geprobeerd met mij te fietsen maar ik denk dat ik dit wel kan. 

Wanneer mijn baasjes op vakantie gaan mag ik altijd bij familie uit logeren.

Bij de dierenarts ben ik gelukkig nog niet zo vaak geweest. Ik ben wel gecastreerd en heb een aantal keer inentingen gehad maar ik vind dit nooit een probleem en blijf altijd erg rustig. 

Oud en nieuw vind ik altijd erg leuk. Overdag kijk ik niet op of om van de knallen en om 00.00 ga ik het liefst mee naar buiten om naar het vuurwerk te kijken.

Mijn baasjes zijn nog steeds ontzettend gek op mij. Zij werken alleen allebei in de luchtvaart en zijn tegenwoordig meer nachten weg van huis dan voorheen. Hierdoor ben ik meer alleen thuis en dit vinden mijn baasjes niet gezellig voor mij. Helaas is er geen familie in de buurt die voor mij kan zorgen en willen zij erg graag lieve nieuwe baasjes voor mij vinden die meer tijd voor mij hebben. 


_____________________________________________________________________________________________________________________________

Zijn er nog meer Staffordshire Bull Terriers in de herplaatsing? Dat zou zo maar kunnen! Niet elke stafford komt op de website terecht omdat ik vaak via mijn zoekerslijst de procedure kan opstarten. Dus als je zeker wil weten of er meer staffords in de herplaatsing zijn, bel me even!