Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

STAFFORDSHIRE BULL TERRIERS                                                                                                           (4 HONDEN!)
____________________________________________________________________________________________________Madox

(mag blijven bij de zijn nieuwe eigenaar!)Madox is een gecastreerde Staffordshire Bull Terrier reu, geboren op 13 juni 2017.

Wij zijn na zijn geboorte 2x wezen kijken bij de fokker  hoe het met hem ging en hoe hij groeide. Eindelijk mochten we Madox ophalen na 12 weken, het was een flinke rit voor zo een klein beestje maar hij deed het prima. Thuis aangekomen zaten er 3 kinderen op hem te wachten, dat vindt Madox wel leuk, lekker spelen want dat doet hij graag. De kinderen zijn nu 21 en 23 jaar oud.

Madox heeft puppytraining gehad en dat ging goed, hij was ervoor geslaagd. De vervolg cursus EG ging goed op een ding na en dat was blijven zitten als het baasje wegloopt, dat deed Madox dus mooi niet, hij liep altijd met het baasje mee, voor de EG was hij dus niet geslaagd maar wij vonden het goed zo.

Madox zijn eerste Nieuwjaarswisseling vond hij maar niks, dat geknal daar moet hij niks van hebben. Madox is dan ook nog steeds bang voor vuurwerk. We brengen hem dan ook met oud en nieuw naar een pension waar in de buurt geen vuurwerk afgestoken wordt. Als het onweert is Madox minder bang, alleen als het erg hard knalt en vlakbij is duikt Madox weg of zoekt hij aandacht van het baasje. Voor storm is Madox niet bang.

In de bossen wandelen en uitlaten doet hij het liefst, lekker rond rennen en spelen met andere honden, hij is niet moe te krijgen hahaha. Maar water vind hij maar niks, als het mee zit misschien natte tenen maar meer ook niet.

Toen Madox 1 was kreeg hij er een vriendje bij dat is Amira onze poes, dat was wel even wennen voor allebei maar dat ging al snel goed, poes op de bank en de hond op schoot want Madox denkt dat hij een schoothondje is. Hij ligt het liefst op schoot of op de bank langs je, maar dat vind 1 van ons niet goed dus als hij de auto hoort, is hij meteen van de bank af.

Madox is gek op visite want dan zijn er nog meer mensen die hem aandacht geven en zeker kinderen want die spelen met ballen, touw en klossen enz.

Toen Madox 3 was kwam er nog een nieuw vriendje bij, dat is Kenzo onze 2e poes, dat ging ook al snel goed en Madox en Kenzo zijn 2 vriendjes geworden, ze knuffelen samen op de bank.

Nu is Madox 5 jaar maar wij hebben helaas geen tijd meer voor hem. Een van ons werkt tot 20.30 uur en de ander is aan het omscholen en is niet meer de hele dag thuis zoals andere jaren wel het geval was. Nu het baasje bijna geslaagd is, zal ze nog minder thuis zijn en hebben we nog minder aandacht voor Madox, dat vinden we eigenlijk wel ontzettend zielig voor Madox. De hele dag alleen is ook niks voor een hond die met zijn benen over elkaar zit als we thuis komen. Madox zit nu helaas 9 uur per dag alleen thuis en dat vinden we veel te lang.

Madox krijgt 2 x per dag eten, de eerste keer als we uit bed komen na het uitlaten en de tweede keer als de baasjes gegeten hebben in de avond.

Madox heeft alle entingen gehad en doet het dan ook uitstekend bij de dierenarts. Wel wil Madox bij de dierenarts graag spelen met de anderen beestjes.

Madox trekt de eerst 100 meter wel aan de lijn, daarna loopt hij netjes mee aan de lijn. Als Madox los loopt kijkt hij steeds waar wij zijn en als we Madox dan roepen komt hij gelijk terug.

Monique

____________________________________________________________________________________________________

Kenzo

(mag blijven bij zijn nieuwe eigenaresse!)

Kenzo is een Staffordshire Bull Terrier van ruim 5,5 jaar oud. Hij is geboren op 30 mei 2015.

Kenzo is opgegroeid bij mijn zus en haar toenmalige vriend samen met een Amerikaanse Stafford. Vanwege de breuk tussen haar en haar vriend zocht Kenzo toen een nieuw huisje. Ik woonde toen samen met mijn vriend en samen konden wij goed voor Kenzo zorgen, dus hebben wij hem vorig jaar met alle liefde overgenomen. Helaas ben ik nu ook uit elkaar met mijn vriend en daardoor is er weer veel te weinig tijd voor Kenzo. Met pijn in ons hart hebben wij besloten dat het voor Kenzo het beter zal zijn om een baasje te vinden die hem wel alle tijd en liefde kan geven. Dat verdient hij.

Bij mijn zus heeft Kenzo dus altijd samen gewoond met een Amerikaanse Stafford, maar verder is hij tot hij bij mij kwam weinig tot niet in contact geweest met andere honden. Toen hij bij mij en mijn vriend kwam hebben wij hem aan veel dingen laten wennen. Zoals auto rijden, naar het bos/strand etc., met andere honden en loslopen. Kenzo kan heel goed loslopen en zal nooit weglopen, hij houdt je goed in de gaten. Met andere hondjes vond hij heel spannend, omdat hij dit nog helemaal niet gewend was. Eigenlijk vind Kenzo andere hondjes nog steeds wel erg spannend, maar ook wel heel leuk. Hij kan het alleen niet met alle hondjes even goed vinden. De een gaat wel goed en sommige hondjes vind hij wat minder. Ik ben zelf heel snel bang dat het verkeerd gaat en durf hem daarom niet zo snel los te laten met andere hondjes. Daar baal ik wel een beetje van, want Kenzo kan wel heel leuk met andere hondjes spelen en snapt de honden taal heel goed. Met katten kan Kenzo wat minder goed. Ik heb hem nog nooit met een kat gezien die niet bang is voor honden, maar ik denk dat het beter zal zijn om een huisje zonder andere kat voor Kenzo te vinden.

In de auto is Kenzo gewend. Hij kan voornamelijk op de heenweg wel wat piepen, ik denk omdat hij zin heeft in de wandeling. Kenzo is dol op wandelingen, zwemmen, met stokken of trektouwen spelen en wilt het liefst de hele dag knuffelen. Mensen is hij gek op. Soms kan hij uit zijn enthousiasme ook wel een beetje lomp zijn.

In huis is Kenzo rustig en luistert hij heel goed. Mocht er visite komen, kan hij wel heel enthousiast worden en een beetje lomp. Mocht hij wat te druk worden, stuur ik hem even naar zijn mand en dan kalmeert hij vanzelf weer.

Met kinderen heb ik Kenzo nog nooit gehad eigenlijk, omdat hij soms wat lomp kan zijn zal ik hem zelf niet zo snel met kleine kinderen laten, maar kwaad zal hij ze nooit doen. Als ik buiten kinderen tegen kom met Kenz dan loopt hij ze altijd gewoon voorbij of snuffelt even, als ze een stok vasthouden hou ik Kenzo wel bij me. De stok zal hij al te graag lomp afpakken. Fietsen vindt hij best wel eng, dus een stukje met hem fietsen zal niet zo snel gaan. Mocht je dit heel graag willen, heb ik er vertrouwen in dat dit doormiddel van geduld en training wel mogelijk zal zijn.

Wij hebben Kenzo wel eens meegenomen naar een rustig terras, dit deed hij heel goed. Als het wat drukker is zal hij wel wat onrustig worden. Bij ons is Kenzo gewend om in de woonkamer te slapen, op de bank of in zijn mand. Met oud en nieuw en onweer doet Kenzo het heel erg goed. Hij kijkt hier nauwelijks van op.

Kenzo heeft nooit op puppycursus gezeten. Toen wij Kenzo hebben overgenomen heb ik wel wat begeleiding gehad van een collega die gedragstherapeut voor honden is. Kenzo kan heel braaf zitten en snapt het als hij naar zijn mand gestuurd wordt en daar moet blijven. Tijdens het eten sturen wij Kenzo meestal even naar zijn mand. Als je buiten met hem wandelt en je roept hem komt hij ook gelijk, of hij moet echt heeeeel druk zijn met zijn stok.

Ik train Kenzo zelf altijd door beloningen, voor koekjes doet hij alles. Dingen die hij spannend vind probeer ik ook leuk voor hem te maken door middel van bijvoorbeeld koekjes.

Kenzo zijn dag ziet er nu nogal wisselend uit. Wij proberen hem rond 7 uur ’s ochtends en 6 uur ’s avonds eten te geven. ’s-ochtends na het eten wordt hij uitgelaten, ik kom meestal tussen de middag en ga dan met hem naar het bos of naar de hei, ’s-avonds na zijn eten en voor het slapen wordt hij weer uitgelaten. De dagen zien er voor Kenzo wel wat wisselend uit, soms moet hij ook wel een hele werkdag alleen zijn. Hij kan dit gelukkig wel heel goed.

Toen wij Kenzo hebben overgenomen hebben wij wel even gewacht met hem alleen thuis laten, tot hij zich thuis voelde bij ons. Zodat hij de geluidjes, geurtjes en ons wat beter kende en hij zich veilig kon voelen in zijn nieuwe huis. Na 1 a 2 weken hebben wij hem opbouwend alleen gelaten en dit is vanaf het begin heel goed gegaan.

Kenzo is sinds vorig jaar volgens schema ontwormd en ingeënt. Bij de dierenarts vind hij het wel een beetje spannend, maar alle aandacht en koekjes daar zijn wel heel leuk. Kenzo is nu gewend om geperste brokken van Hill's te eten, hier doet hij het heel goed op. Hij heeft geen zorgverzekering.

Wij hopen een huis voor Kenzo te vinden, waar zijn nieuwe baas alle tijd en liefde voor hem heeft. Hij is zo’n lieve enthousiaste hond die echt het aller beste verdiend. Hopelijk vinden wij via deze weg het gouden mandje voor onze lieve hond.

Susan

___________________________________________________________________________________________________

Chica

(mag blijven bij nieuwe eigenaar!)

 
Chica is een Staffordshire Bull Terrier teefje van 5,5 jaar jong, ook wel engelse stafford genoemd. Ze is geboren op 13 mei 2015 en we hebben haar met 8 weekjes mogen ophalen. 

Chica is opgegroeid met onze 2 dochters van nu 8 en 10 jaar onze poes Fristi en haar maatje Macho, die is een jaartje ouder dan Chica en waar we inmiddels ook een nieuw baasje voor gevonden hebben. Doordat onze situatie veranderd is, en we helaas veel te weinig tijd voor haar en haar maatje hebben, moesten we de lastige beslissing nemen om voor haar een nieuw baasje te zoeken. Ze zit gewoon teveel alleen. 

We hebben de puppy cursus gevolgd en dat heeft ze goed volbracht. Ze is ook een lief, rustig en goed opgevoed hondje en luistert goed naar haar commando's. We hebben af en toe de chihuahua van mijn moeder op visite dus al met al is Chica heel sociaal en vind alles gezellig en leuk. 

Wel liet Chica vreemde honden bij uitlaten niet toe als ze samen was met Macho en liet ze haar dominante en beschermende kant zien. Ze loopt verder netjes aan de riem naast je mee wat uiteraard wel zo nu en dan wat correctie nodig heeft als we honden tegen komen. Maar daar reageert ze goed op. 

Met de auto mee vindt ze geweldig. We gingen regelmatig naar het bos. Tegenwoordig hebben we daar helaas geen tijd meer voor. Ook zwemmen vindt Chica leuk tijdens een wandeling in de zomer.  Ook is ze vanaf pup af aan 3 weken van de zomervakantie altijd naar een pension gegaan. Alleen de afgelopen 3 jaar zijn wij niet op vakantie geweest.

Hoe ziet een dag er voor Chica uit nu..

08.00 uur bakje brokken 

08.30 uur uitlaten

Daarna gaat ze de bench in en ga ik werken en de kinderen naar school.

Om 15.30 uur komen de kinderen thuis uit school en loopt onze dochter een flinke ronde met haar.

17.00 uur bakje brokken

23.00 uur uitlaten en daarna de bench in voor de nacht.

Een jaar geleden werkte ik niet zoveel en was de bench overdag niet nodig, al ligt ze uit zichzelf ook vaak in met het deurtje open. Het is echt haar eigen plekje. Maar het liefst ligt ze lekker bij je op de bank te kroelen en knuffelen. Chica heeft tot vorig jaar alle benodigde inentingen gehad bij de dierenarts waar ze het alleen maar gezellig en leuk vindt. 

We hopen dan ook voor deze lieverd een nieuw 4-ever home te vinden waar er genoeg tijd en aandacht voor haar is.

Groetjes Ilse en poot van Chica_____________________________________________________________________________________________________________________________

Nova

(mag blijven bij nieuwe eigenaren!)

In Juli 2018 hebben wij Nova (voorheen, roepnaam Eva) door middel van herplaatsing via Sandra een nieuw huis mogen geven. Ze is geboren op 16 juli 2013. We hebben fijne jaren met haar gehad maar vanwege scheiding is het nu voor haar en voor mij geen fijne situatie meer. Zij krijgt te weinig aandacht, die ze wel verdient en als één-ouder-gezin en fulltime werkend is het een uitdaging om goed voor haar te zorgen. Vandaar dat ik nu de tijd neem om voor haar, met pijn in al onze harten, een nieuw huis te zoeken. 

In 2018 hebben we Nova leren kennen als een enthousiast en energiek hondje. Ze kwam toen uit een gezin van 4 kinderen waar ze vanaf pup geboren is. We hebben dan ook alle gegevens van haar. Het gezin waar ze toen woonde had minder tijd voor haar en ze merkten dat Nova daaronder te leiden had. Ze zat veel in de bench en als ze eruit kwam, was ze door het dolle heen. Toen we haar kregen waren de kinderen daar, 2-6-10-14 jaar, dus ze was alle leeftijden gewend. 

Toen ze bij ons kwam wonen, moest ze wennen aan de rust en de ruimte, omdat we maar 1 dochter hebben. Zelf kwam ze ook snel tot rust, vond haar plekje en heeft genoten van ons gezin. Nova haar enthousiasme is het ding dat haar zo leuk maakt, maar ook even overweldigend kan zijn als je haar net kent. Als je haar duidelijkheid geeft, komt ze snel tot rust. Ondanks deze eigenschap is ze geen druktemaker, ze vind haar rust heel snel.
De vorige eigenaren hebben de basiscursus met haar gedaan en ze kent dan ook de basiscommando’s. Wij zijn hier niet verder mee gegaan. 

Nova houdt het meest van knuffelen, daar doet ze alles voor en kan dan ook in het begin wat opdringerig zijn van enthousiasme. Als ze je eenmaal kent, weet ze dat ze pas aandacht krijgt als ze rustig is en dat pikt ze snel genoeg op. 
Ze houd van ballen, en van touwen, maar alleen als we daar zelf met haar mee gaan spelen.
Ze wandelt bij mij ‘s-morgens vroeg een klein rondje, ‘s-middags een lange ronde en ‘s-avond nog even een klein rondje. Ik heb geen vaste structuur aangeboden, dus de ene keer is dat vroeg, de andere keer wat later. 

Tijdens het wandelen kan ze soms wat trekken, maar dat is goed te corrigeren (ook weer haar enthousiasme). Ze kan loslopen, als je roept komt ze naar je toe. Wij laten haar nooit met andere honden, Nova kan soms irritatie oproepen bij andere honden, maar we zijn ervan overtuigd dat dit met wat begeleiding nog goed te leren is.
Met katten hebben we geen ervaring, ze is er nieuwsgierig naar, niet agressief.

Ze houd niet van zwemmen, gaat er graag tot de pootjes in, maar dan houd ze het voor gezien. 

Nova was een bench gewend en dat hebben wij haar ook geboden, een veilige plek waar ze zich terug kan trekken en waar ze ook niet lastig gevallen wordt. Ze slaapt in onze berging, met de deur van de bench open, maar ook als die dicht gaat, is dat geen probleem. Ze gaat overdag lekker liggen en is de hele dag rustig.

Toen we Nova kregen was onze dochter 2 jaar en dat was vanaf het eerste moment een goede klik. We vertrouwen ze volledig met elkaar, je kan met Nova alles doen, zonder dat ze negatief reageert. Alhoewel ik van mening ben dat je dat nooit 100% kan zeggen, omdat het een dier is.

Nova is dol op autorijden, maakt niet uit waarheen of hoe lang.
Langs de fiets rennen vind ze heerlijk, maar ook hier kan ze te enthousiast zijn en heeft ze begeleiding nodig.
Met oud en nieuw ligt ze heerlijk ontspannen, geeft er niks om. 

Medisch gezien is Nova in goede gezondheid, alhoewel het nu wel zichtbaar is dat ze wat minder activiteiten doet. 

Ze is in 2019 gesteriliseerd. We hebben haar altijd netjes ontwormt en geënt. 
Ze heeft sinds kort een vetbultje boven haar oog, volgens de dierenarts trekt dit vanzelf weer weg.
Bij de dierenarts is ze onrustig van alle geurtjes en indrukken, piept ze veel, maar ze doet alles keurig netjes.

Ik hoop dat er op deze manier een huis gevonden kan worden waar Nova nog heel wat mooie jaren mag zijn.

Waar ze de liefde en aandacht krijgt die ze verdiend en waar ze dat ook terug kan geven aan haar nieuwe baasjes. 

ErikZijn er nog meer Staffordshire Bull Terriers in de herplaatsing? Dat zou zo maar kunnen! Niet elke stafford komt op de website terecht omdat ik vaak via mijn zoekerslijst de procedure kan opstarten. Dus als je zeker wil weten of er meer staffords in de herplaatsing zijn, bel me even!