Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje


Weeknieuws dinsdag 12 oktober 2021


Soms komt het ook voor dat ik geen definitieve nieuwe plek zoek voor een stafford maar dat ik de eigenaar wil helpen om zijn stafford tijdelijk bij liefhebbers onder te brengen. De eigenaar ligt dan in het ziekenhuis wat net wat langer gaat duren, de eigenaren gaan uit elkaar en hebben tijd nodig om een andere woning te zoeken. De meeste opvang is voor een paar weken maar soms ook voor een paar maanden. Mijn tijdelijke opvang zit bijna continue vol! Ik heb dus op zoek naar mensen die tijd, ervaring en enthousiasme hebben om voor deze staffords een tijdelijke, veilige haven te zijn voordat ze weer terug kunnen naar de eigenaar.

Er worden altijd weer een aantal nieuwe staffords voor herplaatsing aangeboden.

Heeft u interesse in  een van de andere herplaatshonden, dan vraag ik u om mij te bellen. Heeft u eerst andere vragen die niet op de site te vinden zijn, laat het even weten! Er komen altijd leuke, lieve staffords bij en ze komen niet allemaal meteen op de website terecht.


Zalsa

Zalsa was al een hele tijd in de herplaatsing op zoek naar een nieuwe plek. Ze is tijdelijk opgevangen bij de fokker en deze had haar  inmiddels al weer een tijdje. We hadden een fijn nieuw baasje gevonden. Echter, na een half jaar bleek hij ernstige gezondheidsproblemen te hebben en kwam ze met spoed terug in de herplaatsing. Inmiddels is er een nieuw gezin voor haar gevonden waar ze mag blijven!


Chica

Chica is een lieve dame die wegens tijdgebrek op zoek was naar een fijn nieuw gezin of baasje. Chica is op proef geweest en heeft het prima gedaan, ze mag blijven!

Kenzo

Kenzo heeft de pech gehad dat hij 2  x bij baasjes woonde die helaas uit elkaar zijn gegaan. Dat betekende voor hem dat er te weinig tijd voor hem over bleef. Inmiddels heeft Kenzo de proefperiode glansrijk doorstaan en mag hij blijven!

Pepper

Pepper is een heerlijke lieverd die een nieuw baasje zoekt omdat de eigenaren helaas uit elkaar zijn gegaan. Ze zit nu veel te lang alleen en ze verdient echt meer! Inmiddels is Pepper op proef geweest en ze mag blijven!

Nova

Nova is helaas in de situatie terecht gekomen dat haar baasjes uit elkaar zijn gegaan en ze nu veel te weinig aandacht krijgt. Inmiddels is er al snel een kandidaat via mijn zoekerslijst naar voren gekomen, ze is op proef geweest en mag blijven!

Heeft u tijd en zin in een oudere stafford, bel dan naar het genoemde telefoonnummer. Het beste kunt u bellen in de middag- of avonduurtjes, of in het weekend, ben ik er even niet, spreek dan even in en vergeet niet duidelijk uw naam en telefoonnummer achter te laten. Er spreken regelmatig mensen in die of geen naam of geen telefoonnummer of een onduidelijk telefoonnummer achterlaten. Dat belt een beetje moeilijk terug.

Nog even als extra opmerking voor mensen die graag een oudere hond willen hebben, dat is alleen mogelijk als er altijd iemand thuis is en in sommige gevallen kan er gerust al een hond aanwezig zijn maar bedenk dan, dat wordt dan altijd het tegenoverstelde geslacht!
Verder valt het me op dat veel mensen een stafford zoeken die wel sociaal met andere honden is. De stafford is nog steeds een eenling die geen andere honden nodig heeft om zich heen. Natuurlijk is hij of zij een stabiele hond die geen problemen op zal zoeken maar mensen onderschatten vaak wel het feit dat het geen hond is om gezellig tussen andere honden een balletje te gaan gooien. Het probleem ligt dan ook zeker niet bij de stafford maar bij een andere, niet opgevoede hond die de boel in het negatieve trekt. Ben daar bewust van.

Er bellen zoveel enthousiaste mensen die gewoon overdag werken en vinden dat je dan toch een hond moet kunnen hebben. Lieve mensen, dat werkt echt niet.

Heeft u een herplaatshond in huis genomen en wilt u graag hierover andere mensen laten meegenieten in de vorm van een leuk stukje voor op de website met natuurlijk een leuke foto, mail uw ervaringen!! en ik zal dit plaatsen op de site.

Tot volgende week.

Sandra