Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje


Weeknieuws donderdag 12 september 2019


De zomervakantie is voor sommigen in Nederland al weer bijna ten einde. Het is nog steeds rustig in de herplaatsing. Maar er zijn ook vast mensen die juist in de zomertijd niet weggaan maar zoeken naar een nieuw hondengezinslid. Leuk! 

Soms komt het ook voor dat ik geen definitieve nieuwe plek zoek voor een stafford maar dat ik de eigenaar wil helpen om zijn stafford tijdelijk bij liefhebbers onder te brengen. De eigenaar ligt dan in het ziekenhuis wat net wat langer gaat duren, de eigenaren gaan uit elkaar en hebben tijd nodig om een andere woning te zoeken. De meeste opvang is voor een paar weken maar soms ook voor een paar maanden. Mijn tijdelijke opvang zit bijna continue vol! Ik heb dus op zoek naar mensen die tijd, ervaring en enthousiasme hebben om voor deze staffords een tijdelijke, veilige haven te zijn voordat ze weer terug kunnen naar de eigenaar.

Er worden altijd weer een aantal nieuwe staffords voor herplaatsing aangeboden.

Heeft u interesse in  een van de andere herplaatshonden, dan vraag ik u om mij te bellen. Heeft u eerst andere vragen die niet op de site te vinden zijn, laat het even weten! Er komen altijd leuke, lieve staffords bij en ze komen niet allemaal meteen op de website terecht.

Bailey

Bailey zoekt een fijne plek waar ze de enige hond is, haar eigenaren zijn uit elkaar en Bailey verdient een baasje die alle tijd voor haar heeft. Dan wordt het genieten voor haar en het nieuwe baasje! Er is een kandidaat en de eerste  bezoekjes zijn geweest.

Zalsa

Zalsa is een lieve, energieke stafford die de pech heeft niet meer samen te kunnen met de reu in huis. Voor beide honden was het belangrijk om het welzijn voorop te stellen. Inmiddels is ze terug bij de fokker en van daaruit zoeken we een fijne plek waar ze het rijk alleen heeft.

Troy

 Troy mag blijven bij zijn nieuwe eigenaar,  het gaat het supergoed met hem!

Krista

Krista is een lieve, goed opgevoede dame waarvan de eigenaar steeds meer gezondheidsproblemen heeft gekregen waardoor ze Krista niet meer datgene kunnen geven wat ze verdient.

Sun

Sun mag blijven bij zijn nieuwe eigenaren!


Heeft u tijd en zin in een oudere stafford, bel dan naar het genoemde telefoonnummer. Het beste kunt u bellen in de middag- of avonduurtjes, of in het weekend, ben ik er even niet, spreek dan even in en vergeet niet duidelijk uw naam en telefoonnummer achter te laten. Er spreken regelmatig mensen in die of geen naam of geen telefoonnummer of een onduidelijk telefoonnummer achterlaten. Dat belt een beetje moeilijk terug.

Nog even als extra opmerking voor mensen die graag een oudere hond willen hebben, dat is alleen mogelijk als er altijd iemand thuis is en in sommige gevallen kan er gerust al een hond aanwezig zijn maar bedenk dan, dat wordt dan altijd het tegenoverstelde geslacht!
Verder valt het me op dat veel mensen een stafford zoeken die wel sociaal met andere honden is. De stafford is nog steeds een eenling die geen andere honden nodig heeft om zich heen. Natuurlijk is hij of zij een stabiele hond die geen problemen op zal zoeken maar mensen onderschatten vaak wel het feit dat het geen hond is om gezellig tussen andere honden een balletje te gaan gooien. Het probleem ligt dan ook zeker niet bij de stafford maar bij een andere, niet opgevoede hond die de boel in het negatieve trekt. Ben daar bewust van.

Er bellen zoveel enthousiaste mensen die gewoon overdag werken en vinden dat je dan toch een hond moet kunnen hebben. Lieve mensen, dat werkt echt niet.

Heeft u een herplaatshond in huis genomen en wilt u graag hierover andere mensen laten meegenieten in de vorm van een leuk stukje voor op de website met natuurlijk een leuke foto, mail uw ervaringen!! en ik zal dit plaatsen op de site.

Tot volgende week.

Sandra