Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje
-


AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERS                                                                                             (3 HONDEN!)


______________________________________________________________________________________________________________________________

Jasper

Jasper is een gezonde, energieke American Staffordshire Terrier reu van ruim 7 jaar jong die als pup bij mijn partner in huis gekomen is.

Later zijn wij samen verder gegaan met de 2 staffords die er waren, Jasper en Stella. Jasper werd vanuit Hongarije naar Zuid-Afrika geïmporteerd en bracht de eerste 4 jaar van zijn leven door in Zuid-Afrika. De afgelopen 3 jaar heeft hij in Nederland doorgebracht. Inmiddels zijn er 2 kinderen geboren, 1 zoon van 2 jaar en 1 zoon van 5 weken.

Omdat Jasper een vriendelijk geduldig en zacht karakter heeft naar mensen toe, groot en klein functioneert hij optimaal binnen een gezin met (klein)kinderen.
Hij is dol op spelletjes, apporteert als de beste en heeft geen (formele) cursus gevolgd. Jasper kent in ieder geval de volgende commando’s: hier komen en de weg oversteken. Omdat Jasper ook een showhond was, is hem het commando 'zitten' nooit aangeleerd.

Stella en Jasper gaan heel goed samen en het zou natuurlijk mooi zijn geweest als ze samen een fijn, nieuw thuis zouden kunnen vinden maar we beseffen ook heel goed dat deze kans erg klein is. Als ieder van hen apart een nieuw huisje vinden is dit ook prima.
Samen met Stella heeft hij in Zuid-Afrika een nestje gehad. Hij stelde zich toen op als toegewijde vader en het was mooi om te zien hoe de interactie was tussen de ouderdieren en de pups.

Hij kan niet goed opschieten met andere dieren. Daarom is het het beste om hem aan de lijn te houden als je met hem gaat wandelen. Jasper kan aan de lijn trekken als hij andere dieren dichtbij ziet tijdens een wandeling. Hij kan ook naast een fiets rennen, maar moet aan de lijn worden gehouden.
Jasper is niet bang voor vuurwerk/stormen. Hij genoot van het water.

Hij kan maximaal een ochtend of een middag alleen gelaten worden. Hij is nooit 's nachts alleen gelaten.
Jasper slaapt in een bench, die hij deelt met Stella. De bench staat in onze woonkamer. Ze brengen het grootste deel van hun tijd binnenshuis door tijdens de winter, en in de zomer houden we de deur voor hen open zodat ze kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen zijn.

's Ochtends als eerste laten we hem een paar minuten naar buiten gaan. In de vroege ochtenduren op bepaalde dagen van de week neemt mijn man hem mee wanneer hij gaat fietsen. Daarna zal hij het grootste deel van de dag slapen, of binnen in huis of buiten, tot we allemaal thuis zijn. Dan zal hij meestal zijn bal pakken - dan spelen we een paar minuten met apporteren. Dan is het tijd voor hem om te eten. We geven hem meestal speciaal hondenvlees, eenmaal per dag, 's avonds (maar hij lust ook normaal hondenvoer). Dan is het tijd voor Jasper om naar bed te gaan, dus zetten we hem en Stella in hun bench en zullen ze rustig slapen. 

We geven hem soms een beloning - de hondenstaafjes die je bij de supermarkts kunt kopen. Hij gedraagt zich goed bij de dierenarts. Zijn entingen zijn up-to-date.
Jasper is met recht een geweldige toevoeging in ons gezin en zal dat ook zijn in een nieuw gezin met of zonder (klein)kinderen. Eigenlijk krijg je er een gezinslid bij.
Jasper heeft veel energie en vindt het heerlijk om te spelen, daarnaast is hij erg liefdevol naar ons toe.

Omdat er door gewijzigde omstandigheden steeds minder tijd overbleef voor Jasper (en natuurlijk Stella), zijn wij voor de moeilijke keuze gesteld om het belang van de honden voorop te zetten en voor Jasper een ander, fijn thuis te zoeken waar er alle tijd voor hem is en waar men hem de beweging kan geven die hij nodig heeft.

Martine

______________________________________________________________________________________________________________________________

Stella


Stella is een gezonde, energieke American Staffordshire Terrier teef van ruim 7 jaar jong die als pup bij mijn partner in huis gekomen is.

Later zijn wij samen verder gegaan met de 2 staffords die er waren, Stella en Jasper. Stella is geboren in Zuid-Afrika en heeft daar de eerste 4 jaar van haar leven doorgebracht. De afgelopen 3 jaar woont ze in Nederland. Ondertussen zijn er 2 kinderen geboren, 1 zoon van 2 jaar oud en 1 zoon van 5 weken oud.

Omdat Stella een vriendelijk geduldig en zacht karakter heeft naar mensen toe, groot en klein functioneert zij optimaal binnen een gezin met (klein)kinderen.
Stella houdt ervan om bij mensen te zijn. Ze geniet zelden van het spelen van spelletjes en heeft geen (formele) cursus gevolgd. Stella kent in ieder geval de volgende commando’s: hier komen en de weg oversteken. Omdat ze een showhond is geweest, is haar nooit het commando 'zitten' aangeleerd.

Stella en Jasper gaan heel goed samen en het zou natuurlijk mooi zijn geweest als ze samen een fijn, nieuw thuis zouden kunnen vinden maar we beseffen ook heel goed dat deze kans erg klein is. Als ieder van hen apart een nieuw huisje vinden is dit ook prima.
Samen met Jasper heeft zij in Zuid-Afrika een nestje gehad. Stella was een zorgzame moeder.

Ze kan niet goed opschieten met andere dieren. Daarom is het het beste om haar aan de lijn te houden als je met haar gaat wandelen. Stella kan aan de lijn trekken als ze andere dieren in de buurt ziet tijdens een wandeling. Ze kan ook naast een fiets rennen, maar moet aan de lijn worden gehouden.
Stella is niet bang voor vuurwerk/stormen. Ze genoot van het water.

Ze kan maximaal een ochtend of een middag alleen gelaten worden. Ze is nooit 's nachts alleen gelaten.
Stella slaapt in een bench, die ze deelt met Jasper. De bench staat in onze woonkamer. Ze brengen het grootste deel van hun tijd binnenshuis door tijdens de winter, en in de zomer houden we de deur voor hen open zodat ze kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen zijn.

's Ochtends als eerste laten we haar een paar minuten naar buiten gaan. In de vroege ochtenduren op bepaalde dagen van de week neemt mijn man haar mee wanneer hij gaat fietsen. Daarna zal ze het grootste deel van de dag slapen, of binnen in huis of buiten, tot we allemaal thuis zijn. Dan is het tijd voor haar om te eten. We geven haar meestal speciaal hondenvlees, eenmaal per dag, 's avonds (maar ze lust ook normaal hondenvoer). Dan is het tijd voor Stella om naar bed te gaan, dus zetten we haar en Jasper in hun bench en zullen ze rustig slapen. We geven haar soms een beloning - de hondenstaafjes die je bij de supermarkt kunt kopen.

Ze gedraagt zich goed bij de dierenarts. Haar entingen zijn up-to-date.
Stella is met recht een geweldige toevoeging in ons gezin en zal dat ook zijn in een nieuw gezin met of zonder (klein)kinderen. Eigenlijk krijg je er een gezinslid bij.
Stella is een gevoelige hond, zachtaardig, houd van slapen is dol op eten en is dol op mensen.

Omdat er door gewijzigde omstandigheden steeds minder tijd overbleef voor Stella (en natuurlijk Jasper), zijn wij voor de moeilijke keuze gesteld om het belang van de honden voorop te zetten en voor Stella een ander, fijn thuis te zoeken waar er alle tijd voor haar is en waar men haar de beweging kan geven die hij nodig heeft.

Martine

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Doenja

(mag blijven bij haar nieuwe gezin!)


Doenja, een lieve American Staffordshire Terrier, geboren 20 mei 2012.

Doenja is de hond van mijn vader, in juli 2012 kwam zij bij hem als pup. Door het overlijden van mijn vader zijn wij helaas genoodzaakt een nieuw adres te zoeken voor Doenja.

Toen Doenja bij mijn vader kwam was mijn eigen hond (Friday) vaak bij mijn vader aan het logeren (zo’n 4 dagen per week). Doenja en Friday waren vanaf het eerste moment dikke maatjes en onafscheidelijk.  Doenja is een zeer lieve, aanhankelijke hond die zowel van mensen als andere honden houdt en deze graag om zich heen heeft en graag bij hen in de buurt is. Ook met kinderen kan zij goed overweg, ze is hierin soms wel een beetje enthousiast en daardoor soms wat lomp.

Op katten reageert ze impulsief en buiten gaat ze daar achteraan, ik weet niet hoe dit in huis zal gaan.  

In huis is ze rustig, ze houdt wel alles in de gaten. Af en toe heeft ze een ‘gekke bui’, dan wil ze spelen of even dollen. Ze daagt een eventuele andere hond of haar baasje dan uit om te spelen. Ze speelt graag met een flostouw, ballen en stokken. Doenja kan zich heel goed en makkelijk aanpassen, went snel aan nieuwe regels en bijvoorbeeld een ander ritme. Dit hebben we de laatste tijd goed gemerkt. De regels bij mijn vader en ons zijn toch wel heel anders, net zoals het ritme, ze is hier snel aan gewend. Ze kan ook zeker luisteren,  maar hierin moet wel consequent gehandeld worden, bij een beetje ruimte zal ze deze nemen en grenzen opzoeken.

Nieuwe dingen kan ze ook aanleren, ze is wat dat betreft misschien wat ouder maar fysiek en mentaal nog jong en leergierig. Ze geniet ervan om lekker te wandelen, neemt hierbij af en toe een sprintje en vind het leuk om met andere honden samen te spelen of te rennen. Ze vindt hierbij eigenlijk alle honden leuk, klein of groot, het maakt niet zoveel uit.  Wel kan ze hierin soms een beetje onzeker zijn, helemaal bij dominant gedrag van andere honden, ze kan dan onderdanig zijn door op haar rug te gaan liggen.  Verder kan ze goed aan de lijn lopen, ze kan wel wat impulsief reageren als ze een andere kat of hond ziet, hier moet wel rekening mee gehouden worden. Ze vergeet dan even dat ze aan de lijn zit en ook hoe sterk ze kan zijn. Ze vindt het fijn om los te lopen tijdens de wandeling, ze gaat dan haar eigen gang, rent stukjes, neemt de tijd om hier en daar te snuffelen, maar houdt ons altijd in de gaten. Ze luistert over het algemeen goed maar kan dit soms vergeten als ze wordt afgeleid door een andere hond, geurtje of kat. We hebben 1 keer met haar gefietst, ze liep los mee, ze kwam toen goed mee en bleef bij ons. Doenja houdt van zwemmen.

Doenja is opgegroeid bij mijn vader, die alleen woonde. Zijn kleinkinderen kwamen wel regelmatig op bezoek. Sinds een tijdje woont Doenja bij ons in ons gezin met 2 kinderen van 6 en 8. Dit gaat heel goed en ze is dus gewend om met kinderen samen te zijn. Ze heeft in huis een vaste plek en heeft een hondenkussen om op te liggen. Bij mijn vader zat/ lag ze altijd op de bank, dit mag bij ons niet en doet ze ook niet. Ze ligt ook graag in de tuin of gewoon op de grond.

Doenja wordt minimaal 3 keer per dag uitgelaten, 's-ochtends, 's-middags en 's-avonds, soms een keer extra. Ze krijgt 's-ochtends na haar eerste ronde brokken en rond half 5.

Beloningen als in snoepjes krijgt ze heel af en toe, dit gebruiken we nu voor als het goed gaat met alleen blijven.

Doenja is een echte allemansvriend, als er iemand binnen komt wil ze diegene enthousiast begroeten, dit wil ze nog wel eens doen door te gaan springen. Dit proberen wij voor te zijn, door haar naar haar plaats te sturen voordat er mensen binnen komen en haar alleen te begroeten als ze niet springt. Ze is hierin wel te sturen, ze vindt het wel lastig maar luistert wel.

Alleen thuis blijven vindt ze nog wel wat lastig. Ze kan dan wat piepen en gaan blaffen,  hier zijn we druk mee aan het oefenen en het lijkt steeds beter te gaan, we doen dit door muziek aan te zetten voor haar en houden haar in de gaten met een camera, ze kan steeds beter en langer alleen thuis blijven. Maar stopt de muziek dan wordt ze wel wat onrustiger en kan ze sneller weer gaan blaffen.

Doenja vind nieuwe en onbekende dingen soms wat spannend en kan hierin onzeker zijn, denk aan bijvoorbeeld autorijden, alleen thuis zijn etc. Door veel herhalen, geruststellen en haar belonen als het goed gaat, krijgt ze hier meer vertrouwen in en kunnen die dingen gewoon gedaan worden zonder moeite.  We weten niet of ze bang is voor onweer en vuurwerk.

Doenja is in het verleden geopereerd aan een bultje, wat kwaadaardig bleek te zijn, hierdoor heeft ze aan haar zijkant een redelijk groot litteken overgehouden. Verder is Doenja op dit moment 22 kg. Doenja kan overal mee naar toe genomen worden. Ze is wat dat betreft vrij makkelijk.

Bij de dierenarts vind ze het wel wat spannend. Als er iets gedaan moet worden vind ze dit wel spannend en op de tafel staan vind ze niet fijn, hier wil ze van af.

Winnie

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Zijn er nog meer American Staffordshire Terriers in de herplaatsing? Dat zou zo maar kunnen! Niet elke stafford komt op de website terecht omdat ik vaak via mijn zoekerslijst de procedure kan opstarten. Dus als je zeker wil weten of er meer staffords in de herplaatsing zijn, bel me even!