Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje-


AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERS                                                                                             (3 HONDEN!)


______________________________________________________________________________________________________________________________

Doenja

(mag blijven bij haar nieuwe gezin!)


Doenja, een lieve American Staffordshire Terrier, geboren 20 mei 2012.

Doenja is de hond van mijn vader, in juli 2012 kwam zij bij hem als pup. Door het overlijden van mijn vader zijn wij helaas genoodzaakt een nieuw adres te zoeken voor Doenja.

Toen Doenja bij mijn vader kwam was mijn eigen hond (Friday) vaak bij mijn vader aan het logeren (zo’n 4 dagen per week). Doenja en Friday waren vanaf het eerste moment dikke maatjes en onafscheidelijk.  Doenja is een zeer lieve, aanhankelijke hond die zowel van mensen als andere honden houdt en deze graag om zich heen heeft en graag bij hen in de buurt is. Ook met kinderen kan zij goed overweg, ze is hierin soms wel een beetje enthousiast en daardoor soms wat lomp.

Op katten reageert ze impulsief en buiten gaat ze daar achteraan, ik weet niet hoe dit in huis zal gaan.  

In huis is ze rustig, ze houdt wel alles in de gaten. Af en toe heeft ze een ‘gekke bui’, dan wil ze spelen of even dollen. Ze daagt een eventuele andere hond of haar baasje dan uit om te spelen. Ze speelt graag met een flostouw, ballen en stokken. Doenja kan zich heel goed en makkelijk aanpassen, went snel aan nieuwe regels en bijvoorbeeld een ander ritme. Dit hebben we de laatste tijd goed gemerkt. De regels bij mijn vader en ons zijn toch wel heel anders, net zoals het ritme, ze is hier snel aan gewend. Ze kan ook zeker luisteren,  maar hierin moet wel consequent gehandeld worden, bij een beetje ruimte zal ze deze nemen en grenzen opzoeken.

Nieuwe dingen kan ze ook aanleren, ze is wat dat betreft misschien wat ouder maar fysiek en mentaal nog jong en leergierig. Ze geniet ervan om lekker te wandelen, neemt hierbij af en toe een sprintje en vind het leuk om met andere honden samen te spelen of te rennen. Ze vindt hierbij eigenlijk alle honden leuk, klein of groot, het maakt niet zoveel uit.  Wel kan ze hierin soms een beetje onzeker zijn, helemaal bij dominant gedrag van andere honden, ze kan dan onderdanig zijn door op haar rug te gaan liggen.  Verder kan ze goed aan de lijn lopen, ze kan wel wat impulsief reageren als ze een andere kat of hond ziet, hier moet wel rekening mee gehouden worden. Ze vergeet dan even dat ze aan de lijn zit en ook hoe sterk ze kan zijn. Ze vindt het fijn om los te lopen tijdens de wandeling, ze gaat dan haar eigen gang, rent stukjes, neemt de tijd om hier en daar te snuffelen, maar houdt ons altijd in de gaten. Ze luistert over het algemeen goed maar kan dit soms vergeten als ze wordt afgeleid door een andere hond, geurtje of kat. We hebben 1 keer met haar gefietst, ze liep los mee, ze kwam toen goed mee en bleef bij ons. Doenja houdt van zwemmen.

Doenja is opgegroeid bij mijn vader, die alleen woonde. Zijn kleinkinderen kwamen wel regelmatig op bezoek. Sinds een tijdje woont Doenja bij ons in ons gezin met 2 kinderen van 6 en 8. Dit gaat heel goed en ze is dus gewend om met kinderen samen te zijn. Ze heeft in huis een vaste plek en heeft een hondenkussen om op te liggen. Bij mijn vader zat/ lag ze altijd op de bank, dit mag bij ons niet en doet ze ook niet. Ze ligt ook graag in de tuin of gewoon op de grond.

Doenja wordt minimaal 3 keer per dag uitgelaten, 's-ochtends, 's-middags en 's-avonds, soms een keer extra. Ze krijgt 's-ochtends na haar eerste ronde brokken en rond half 5.

Beloningen als in snoepjes krijgt ze heel af en toe, dit gebruiken we nu voor als het goed gaat met alleen blijven.

Doenja is een echte allemansvriend, als er iemand binnen komt wil ze diegene enthousiast begroeten, dit wil ze nog wel eens doen door te gaan springen. Dit proberen wij voor te zijn, door haar naar haar plaats te sturen voordat er mensen binnen komen en haar alleen te begroeten als ze niet springt. Ze is hierin wel te sturen, ze vindt het wel lastig maar luistert wel.

Alleen thuis blijven vindt ze nog wel wat lastig. Ze kan dan wat piepen en gaan blaffen,  hier zijn we druk mee aan het oefenen en het lijkt steeds beter te gaan, we doen dit door muziek aan te zetten voor haar en houden haar in de gaten met een camera, ze kan steeds beter en langer alleen thuis blijven. Maar stopt de muziek dan wordt ze wel wat onrustiger en kan ze sneller weer gaan blaffen.

Doenja vind nieuwe en onbekende dingen soms wat spannend en kan hierin onzeker zijn, denk aan bijvoorbeeld autorijden, alleen thuis zijn etc. Door veel herhalen, geruststellen en haar belonen als het goed gaat, krijgt ze hier meer vertrouwen in en kunnen die dingen gewoon gedaan worden zonder moeite.  We weten niet of ze bang is voor onweer en vuurwerk.

Doenja is in het verleden geopereerd aan een bultje, wat kwaadaardig bleek te zijn, hierdoor heeft ze aan haar zijkant een redelijk groot litteken overgehouden. Verder is Doenja op dit moment 22 kg. Doenja kan overal mee naar toe genomen worden. Ze is wat dat betreft vrij makkelijk.

Bij de dierenarts vind ze het wel wat spannend. Als er iets gedaan moet worden vind ze dit wel spannend en op de tafel staan vind ze niet fijn, hier wil ze van af.

Winnie

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Tank

(mag blijven bij zijn nieuwe eigenaar)

Tank is American Staffordshire Terrier reu, geboren op 26 december 2018.

Het is een super lieve gezinshond, dol op kinderen en mensen en een echte grote knuffelkont. Zodra je op de bank gaat zitten komt die maar al te graag bij je zitten/liggen.

Hij is dol op spelen en een balletje gooien en gaat graag mee naar buiten.
Tank kent het commando zit. En voor een koekje al helemaal 😉
Met andere honden kan hij op zich wel als de andere hond ook goed gedrag vertoont.
Het kan soms een echt sulletje zijn, hij match niet met zijn knappe stoere uiterlijk 😉 .

In bad of onder de douche vind hij ook lekker en hij laat zich dan ook graag wassen en afdrogen om vervolgens even de dolle 5 minuten te hebben van blijdschap. Tank is gewend om een paar uurtjes alleen te zijn. Bij ons zat hij niet in een Bench omdat wij een bijkeuken hadden waar die de ruimte had. Tank is een tuin gewend en ligt dan ook graag buiten in het zonnetje.

Het is niet echt een zwemmer, hij gaat bij het water wel met zijn pootjes erdoor heen maar verder niet. Hij is nog niet met mij mee geweest langs de fiets. Binnen de bebouwde kom loopt hij aan de lijn en hij mag los als we bij het bos zijn. Tank kan goed lopen, ook in het bos, en heeft een goed uithoudingsvermogen.

Hij heeft geen cursus gevolgd maar luistert naar “zit” en “af”. Hij is onstuimig aan de riem als hij net uit gaat, wil dan alles ruiken..maar wordt rustiger als je op weg bent.

Op katten reageert hij niet buiten.

Bij de dierenarts gedraagt hij zich keurig en laat alles goed toe wat er moet gebeuren.

Tank is altijd enthousiast als hij met de auto mee mag, soms wel beetje te blij.

Tank eet soms pens/vlees en het vlees compleet is van een merk wat in bijna elke supermarkt te koop is.  1 pakje per dag en wat brokken voor zijn tanden. Tank Is een makkelijke eter. Af en toe een lekker botje op zijn tijd vind hij natuurlijk ook lekker😊. En kijken wat hij nog kan krijgen als ik iets heb.

Door een relatiebreuk ben ik meer ben gaan werken en komt Tank een hoop te kort, vandaar ben ik aan het kijken of er iemand is die hem een gouden mandje kan bieden.

Dit met echt pijn in mijn hart want hij is zo lief ...ook voor mijn kleinkinderen, 1,7 en 17 jaar. Mijn dochter heeft hem ook wel opgevangen maar dat is niet de juiste plek met ook haar drukke baan en de kids. Maar omdat ik er wel veel moeite mee heb, is het af en toe wel fijn maar niet voor Tank. Hij verdient gewoon een plekje waar hij heerlijk kan meedraaien in een huisje waar ze hem alle liefde en aandacht willen geven. Hij gaat ook niet na de eerste de beste weg. Ik moet er ook een goed gevoel en klik mee hebben. En mocht blijken dat er omstandigheden zijn dat Tank niet kan blijven bij zijn nieuwe eigenaar, dan komt Tank gewoon terug naar mij.

Renate

____________________________________________________________________________________________________

Raven

(mag blijven bij haar nieuwe eigenaar!)Raven is een mooi en lief Amerikaans Stafford teefje van 7 jaar oud. Ze niet erg groot en weegt zo'n 18 tot 20 kg, een heel fijn formaat. Ze is een geweldige gezinshond, die zowel jongere en oudere kinderen gewend is. In de woonkamer heeft ze haar eigen plek, een bench, waarvan het deurtje dag en nacht open staat. Soms gaat het deurtje dicht, als er bezoek is die honden eng vinden, als de voordeur open staat enz. daar reageert ze prima op. Ze heeft geleerd niet op de bank te zitten en ze komt niet boven in de slaapkamers.

Raven is redelijk beschermend naar haar mensen, als ze vreemde geluiden hoort gaat ze bij de kinderen zitten. Ze blaft niet als de deurbel gaat of als er mensen voor het huis langs lopen. 

Ze ligt ook graag hele dagen in de tuin als de zon schijnt, ze heeft hier ook een hokje zodat ze kan schuilen als het bijvoorbeeld onverwacht gaat regenen en er even niemand thuis is. Even alleen thuis zijn is prima, maar het moet geen uren duren. Ze vindt het heerlijk om bij haar mensen in de buurt te zijn. In de tuin springt ze onder leiding van een van de kinderen over hindernissen, moet ze op zoek naar verstopte koekjes of spelen ze met de "flirtpole".  Ze mag graag vertroeteld worden en als daar een sjaal, ketting, hoofdoekje o.i.d. bij komt kijken dan neemt ze dat voor lief. 

Raven is niet op cursus geweest. Ze kent de volgende commando’s: zit, lig, op je plaats, los, blijf, naast, terug, wacht, ga maar eten, kom maar binnen, plassen en zoek.

Raven krijgt 1x per dag een maaltijd (niet op een vast tijdstip), ze krijgt KVV. Naast haar maaltijd krijgt ze ook gedroogde snacks aangeboden zoals: geelhaar, bullenpees, konijnenoren, pens, long, runderoren, kophuid, kippenvoetjes, zalmhuid etc. Ook is ze bekend met rauwe snacks zoals: kippennekken, kippenvleugels, pens, konijnenoren, kippenvoetjes etc. Als ze zich ziek voelt en niet kan/wil eten krijgt ze bottenbouillon. Er is geen sprake van voer-/baknijd. Ze krijgt geen restjes van tafel.

Tijdens de wandeling loopt ze goed mee en trekt niet aan de lijn, tenzij ze onverwacht een kat ziet of bij bepaalde honden. Op nieuwe plekken wandelen vindt ze soms wat spannend, maar het gaat uiteindelijk prima. Bij ons in de buurt geven we elkaar de ruimte als we de hond uitlaten, maar ook als mensen zomaar passeren en weinig ruimte overlaten of hun hond gewoon op Raven laten komen, kan ze daar met de juiste begeleiding goed mee omgaan. Raven kan ook naast de fiets draven. Ze is er niet altijd dol op, in de ochtend is ze bijvoorbeeld niet vooruit te krijgen, terwijl ze in de middag of avond niet te stoppen is. Momenteel is ze uit vorm en moet het fietsen weer opgebouwd worden, maar ze heeft ook met gemak 10 km gelopen. Raven is altijd aangelijnd, als we haar meer ruimte willen geven gebruiken we een lange lijn. Ze is niet gewend om te apporteren, ze speelt niet met stokken en/of balletjes. 

Knallen van onweer of vuurwerk doen haar niks, ze gaat onverstoorbaar verder met waar ze mee bezig is. Regen is een ander verhaal... daar houdt ze niet zo van, dan doet ze snel een plasje en draait zich direct om richting huis. Raven springt zo de auto in, maar soms kan een ritje toch spannend zijn. Ze hijgt dan veel en kan het zijn dat ze nodig moet en dunne ontlasting heeft. Ik heb geen auto tot mijn beschikking en daarom is ze het niet gewend. 

Raven is goed met reuen en stabiele teven onder goede begeleiding. Ze vindt het heerlijk om te spelen en weet vaak ook van geen ophouden. Andere honden zorgen ervoor dat ze net wat makkelijker uit haar comfortzone stapt en bijvoorbeeld toch het water in gaat.  Hoewel ze zich buiten vaak op katten focust (ze is onlangs beslopen en besprongen door jonge katten), gaat het binnen goed!

Raven is in juni 2015 geënt, daarna heb ik in augustus 2016 en november 2019 een titerbepaling laten uitvoeren. In november 2020 moest er weer een titerbepaling uitgevoerd worden, maar dit is door persoonlijke omstandigheden niet gebeurd. Ik zal haar deze maand laten enten, maar helaas kan ik geen titerbepaling laten uitvoeren om te kijken of de enting ook aangeslagen is. Raven heeft in februari 2017 een nestje gehad bij haar fokker. Bij de dierenarts gedraagt ze zich netjes en vindt ze de aandacht geweldig! Raven is niet verzekerd. 

Eigenlijk is Raven de ideale hond voor een gezin of een huishouden met 1 of 2 personen, die veel thuis zijn. Waar ze lekker een beetje rond kan scharrelen, haar gangetje kan gaan en kan genieten van het liggen in de zon of bij de verwarming en vertroeteld wordt. Een plek waar ze voldoende aandacht en beweging krijgt. 

En heel belangrijk! Raven heeft een baasje nodig die duidelijk leiding geeft, geduldig is en waar ze de eerste nachten bij in de buurt mag slapen. Ze heeft echt de tijd nodig om te wennen. 

Belangrijk: waarom moeten wij afscheid nemen van Raven? Raven woont nu in een gezin met 3 kinderen van 12, 10 en 8 jaar. Er zijn geen andere dieren in huis.Ik ben alleen verantwoordelijk voor alles wat met Raven te maken heeft, voeren, wandelen, verzorging, alles.De afgelopen jaren zijn er binnen het gezin veel persoonlijke dingen veranderd, waardoor mijn verantwoordelijkheden groter, zwaarder en meer werden. Helaas is het teveel geworden en heb ik er voor moeten kiezen om een ander baasje voor Raven te zoeken. 

Wellicht ook leuk: de fokker van Raven heeft een vrij actieve Facebook groep waar het merendeel van de baasjes lid van is. Zo is er op een leuke, vrijblijvende manier contact met bijvoorbeeld de baasjes van de nest broertjes en zusjes en de baasjes van haar eigen pups!

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Zijn er nog meer American Staffordshire Terriers in de herplaatsing? Dat zou zo maar kunnen! Niet elke stafford komt op de website terecht omdat ik vaak via mijn zoekerslijst de procedure kan opstarten. Dus als je zeker wil weten of er meer staffords in de herplaatsing zijn, bel me even!