Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERS                                                                                             (2 HONDEN!)

___________________________________________________________________________________________________________________________

Blue

(mag blijven bij zijn nieuwe eigenaar!)Wij zijn op zoek naar een nieuw baasje voor onze lieve hond “Blue”. Wij houden ontzettend veel van Blue maar we hebben niet genoeg tijd meer voor hem. 

Wij werken beide fulltime waardoor we Blue alleen ‘s-ochtends en ‘s-avonds kunnen uitlaten. In de eerste jaren van zijn leven had mijn partner een eigen bedrijf en hoefde ik niet te werken. Blue kreeg hierdoor veel aandacht en was gewend om altijd bij ons te zijn. Afgelopen paar jaar dat wij in Amsterdam wonen hebben wij al minder tijd voor hem, maar we houden zoveel van hem dat we hem niet weg konden weg doen. Dit is nu nog steeds erg moeilijk maar doordat wij nu ook een zoontje van 6 maanden hebben merken wij dat wij nog minder tijd voor Blue hebben. Vandaar dat wij denken dat het beter is om voor Blue een nieuw baasje te zoeken die wel de tijd heeft. Wij vinden dat hij beter verdient. Iemand die dagelijks lekker met hem lang naar buiten kan gaan. 

Blue zit nu meestal heel de dag alleen thuis. Dit gaat goed maar dat komt omdat wij thuis niks laten liggen wat hij zou kunnen pakken. Als we bijvoorbeeld wel papieren of brieven zouden laten liggen op de tv kast (die is laag) dan zou hij deze misschien kunnen pakken en verscheuren. 

Hij is zijn eerste jaar nooit alleen thuis geweest waardoor hij soms moeite heeft met alleen thuis zijn. Wij ruimen alles in huis netjes op en zetten bijv de prullenbak weg zodat hij deze niet om gooit wanneer we weg zijn. We wonen momenteel in een kleine appartement van 60 m2.

Hij is momenteel zijn eigen mand gewend, een orthopedisch hondenbed omdat hij ook een lekker liggend bedje verdient, niet vanwege klachten oid. Hij mag bij ons niet meer op de bank komen. Vroeger mocht hij wel altijd op de bank en wilt dat stiekem nog steeds heel graag maar dit hebben wij afgeleerd.

Hij houdt ervan om lang te wandelen en achter z’n bal aan te rennen. Hij is een energieke hond, sterk maar een echte knuffelbeer. Hij ligt graag bij je op de bank en op schoot. Hij heeft een touw waar hij mee in huis speelt en lekker op knabbelt.

Het doet ons pijn om hem weg te geven, maar als hij hierdoor meer tijd en aandacht kan krijgen dan weten we dat dat voor hem beter is. Hij wordt 25 augustus 2020; 7 jaar maar heeft nog de energie van een jonge pup.

Blue is een lieve hond die nog nooit problemen heeft gehad met andere honden. Maar soms wil hij wel eens op andere honden rijden. Om die reden is hij ook toentertijd gecasteerd. Wanneer hij achter zijn bal aan rent heeft hij enkel oog voor zijn bal, niet voor andere honden. Wanneer een andere hond zijn bal afpakt, vindt hij dit geen enkel probleem. Katten hebben wij nooit uitgeprobeerd.

Hij is soms wel en soms niet bang bij de dierenarts. We hebben geleerd dat als wij zeggen; “ even kijken” dat we dan bijv in zn ogen, mond of oren kijken en ook dit laat hij gewoon toe bij de dierenarts. Hij heeft nooit voor problemen gezorgd bij de dierenarts.

Blue is na het eerste bezoek aan de dierenarts verzekerd waardoor hij voor alles verzekerd is behalve helaas zijn huidproblemen, omdat dit uitgesloten was omdat we daarvoor al bij de dierenarts waren geweest. Echter heeft hij niet tot nauwelijks last van zijn huid als hij enkel zijn eten krijgt. Hij krijgt enkel zijn eigen voer te eten, omdat hij een gevoelige huid heeft geven wij geen ander eten, gebruiken zijn eten ook als snoepjes omdat wij weten dat dit beter is voor hem.

Hij is lief voor kinderen, wij hebben een kleine van 6 maanden en die wil hij alleen maar kusjes (likjes) geven. Hij is uiteraard heel sterk dus doen wel altijd voorzichtig met kinderen omdat hij in zijn enthousiasme wel eens kan opspringen.

Hij heeft nog nooit last gehad van Oud en Nieuw, thuis ligt heerlijk lekker te slapen en buiten schrikt hij ook nooit. Naast een fiets rennen hebben wij nog niet geprobeerd dus weten niet of dit zou kunnen.

Blue heeft geen cursus gevolgd, omdat wij zelf altijd honden hebben gehad en daar wel cursus mee hebben gedaan hebben wij zijn commando’s zelf geleerd. Hij kent zijn commando’s dus wel zoals zit, lig, draai en rol hihi.

Hij trekt niet aan de riem als je streng bent maar kan af en toe wel je voorbij rennen aan de lijn in zijn enthousiasme waardoor hij dan wel aan de lijn trekt. Wij hebben een rollijn waardoor hij wat vrijer is om heen en weer te lopen. Daarnaast kan je met Blue ook loslopen in de natuur want hij blijft altijd in zicht.

Blue is een super lieve hond en gunnen hem iemand die hem veel liefde en aandacht kan geven en de tijd heeft om dagelijks lekker lang met hem naar buiten te gaan.

Liefs Melissa

______________________________________________________________________________________________________________________________

Zalsa

(mag blijven bij nieuwe eigenaren!)Zalsa is een American Staffordshire Terriër teefje geboren op 1 mei 2014, ze was onderdeel van een nest van 7 en in het nest al lekker aanwezig. Een kopie van haar moeder, in uiterlijk als wel karakter. Ze heeft de eerste maanden van haar leven bij ons gewoond met nog 3 American Staffordshire Terriërs maar al snel merkte we dat dit in combinatie met 3 oudere honden en 2 kleine kinderen teveel werd. Zalsa was als pup een energieke blije gup, en ze had iemand nodig die tijd ruimte en de energie over had om haar te begeleiden.

We hadden haar broertje verkocht aan Naomi en Michael en zij waren zo dol op Jax, en aan het twijfelen om een maatje voor hem erbij te zoeken. Wij hebben hen een voorstel gedaan om Zalsa bij hen te plaatsen. Ze is eerst gaan proefslapen en dit ging goed, dus is ze met 8 maanden toegevoegd aan het gezin van Michael en Naomi.Helaas ging het na een hele tijd mis tussen Jax en Zalsa, de honden werden ouder en er zijn situaties ontstaan waardoor ze niet meer samen door 1 deur konden. Dit resulteerde in meerdere confrontaties die voor alle partijen zeer vervelend waren. Er is professionele hulp ingeschakeld maar dit heeft allemaal helaas niet mogen helpen.

Doordat wij destijds nog 3 honden hadden konden wij haar niet terug nemen bij onze bestaande roedel. Een roedel die al jaren met elkaar leefde zonder problemen. Het risico dat dit verstoord zou raken konden wij niet nemen.  

Zalsa is inmiddels wel weer bij ons, afgelopen zomer zijn in korte tijd alle 3 onze honden overleden. 2 aan ouderdom en Isis helaas plotseling, dit was een hard gelach voor ons en een zeer verdrietige tijd. Begin oktober besloten we dat Zalsa terug kon naar ons zodat Michael en Naomi wat lucht kregen ook met een operatie in het vooruitzicht was dit voor hun erg fijn. We hebben dit onder de voorwaarde afgesproken dat ze de kat met rust zou laten en dit leek in eerste instantie goed te gaan maar helaas gaat dit nu toch fout.

Ze jaagt haar echt op dus wij zitten nu in een zeer moeilijke situatie, een zwaar gestreste bejaarde kat die niet meer naar beneden durft en een hond die we zeer goed in de gaten moeten houden. Dat in combinatie met 2 kleine kinderen en ook gewoon een druk leven is niet fijn.

Daarnaast is het gewoon zielig voor de kat die altijd gewoon haar gang heeft kunnen gaan ook toen onze honden nog leefde. De angst dat Zalsa de kat te pakken krijgt speelt ook mee, we zouden het ons nooit vergeven mocht dit gebeuren. Voor ons zijn alle dieren evenveel waard en verdienen ze een goed en mooi leveren tot de dood bij ons.

We zoeken dus een goede baas voor Zalsa die tijd, energie in en werk van Zalsa wil maken.

Sportief zijn is heel belangrijk en een hond willen als maatje voor jezelf.

Ze is goud met kinderen en mensen, en is naast sportief ook een enorme luie slapende bankslaper.

Zalsa kan niet met andere honden en/of katten! Ze zal te allen tijde aangelijnd uitgelaten moeten worden en is geen hond die je los kunt laten lopen.

Ze loopt bij ons aan de riem ontspannen en heeft aandacht voor je! Als er andere honden passeren wilt ze hier heen, en zal ze als echte stafford betaamt hier ook haar kracht voor gebruiken. Ze valt niet uit en gebruikt geen geluid, maar zal wel moeite doen om bij de andere hond te komen. Je zult als baas dus stevig in je schoenen moeten staan, ze is een Amstaff en die lopen nou eenmaal graag voorop.

Ze is gewend om alleen te zijn, heeft haar eigen Bench en is gek op haar Nylabone! Ze kan een werkdag prima alleen zijn maar daarna wilt ze er wel op uit. Lekker wandelen of fietsen/hardlopen is helemaal haar ding en in de zomer lekker zwemmen. Daarna lekker onderuit gezakt uitrusten en bijkomen is ze ook heel goed in!

Als er visite komt is ze nieuwsgierig, begroet even, als je haar negeert is ze het snelst rustig en gaat dan al snel lekker liggen. Met kinderen doet ze het heel erg goed. Ze laat kinderen ook wel met rust als ze aan het spelen zijn, ze gaat dan zelf ergens anders liggen.

Met vuurwerk en de jaarwisseling is Zalsa prima. Ze is buiten wel schichtig ernaar, maar eenmaal binnen is er niks aan de hand. Onweer of storm heeft ook weinig effect op haar.

Zalsa is prima bij de dierenarts en ook in de auto ernaar toe. Ze laat zich ontspannen onderzoeken en alles mag. In de wachtkamer is het wel wat anders, dan is ze veel drukker en gespannen, dit vanwege andere dieren/honden enzovoort. (maar welk dier heeft dit niet)

Samenvattend:

Zalsa is een echte Amerikaanse Stafford, een gespierde gezonde en prachtige hond! Ze zoekt een baas die de verantwoording van het hebben van een Amstaff aan kan! Enthousiast, energiek, knuffeldier, goed met kinderen. Ze is een vriendje voor het leven. 

Jeroen en Ilona

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Zijn er nog meer American Staffordshire Terriers in de herplaatsing? Dat zou zo maar kunnen! Niet elke stafford komt op de website terecht omdat ik vaak via mijn zoekerslijst de procedure kan opstarten. Dus als je zeker wil weten of er meer staffords in de herplaatsing zijn, bel me even!