Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje-


AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERS                                                                                             (3 HONDEN!)


______________________________________________________________________________________________________________________________


Tank

(mag blijven bij zijn nieuwe eigenaar)

Tank is American Staffordshire Terrier reu, geboren op 26 december 2018.

Het is een super lieve gezinshond, dol op kinderen en mensen en een echte grote knuffelkont. Zodra je op de bank gaat zitten komt die maar al te graag bij je zitten/liggen.

Hij is dol op spelen en een balletje gooien en gaat graag mee naar buiten.
Tank kent het commando zit. En voor een koekje al helemaal 😉
Met andere honden kan hij op zich wel als de andere hond ook goed gedrag vertoont.
Het kan soms een echt sulletje zijn, hij match niet met zijn knappe stoere uiterlijk 😉 .

In bad of onder de douche vind hij ook lekker en hij laat zich dan ook graag wassen en afdrogen om vervolgens even de dolle 5 minuten te hebben van blijdschap. Tank is gewend om een paar uurtjes alleen te zijn. Bij ons zat hij niet in een Bench omdat wij een bijkeuken hadden waar die de ruimte had. Tank is een tuin gewend en ligt dan ook graag buiten in het zonnetje.

Het is niet echt een zwemmer, hij gaat bij het water wel met zijn pootjes erdoor heen maar verder niet. Hij is nog niet met mij mee geweest langs de fiets. Binnen de bebouwde kom loopt hij aan de lijn en hij mag los als we bij het bos zijn. Tank kan goed lopen, ook in het bos, en heeft een goed uithoudingsvermogen.

Hij heeft geen cursus gevolgd maar luistert naar “zit” en “af”. Hij is onstuimig aan de riem als hij net uit gaat, wil dan alles ruiken..maar wordt rustiger als je op weg bent.

Op katten reageert hij niet buiten.

Bij de dierenarts gedraagt hij zich keurig en laat alles goed toe wat er moet gebeuren.

Tank is altijd enthousiast als hij met de auto mee mag, soms wel beetje te blij.

Tank eet soms pens/vlees en het vlees compleet is van een merk wat in bijna elke supermarkt te koop is.  1 pakje per dag en wat brokken voor zijn tanden. Tank Is een makkelijke eter. Af en toe een lekker botje op zijn tijd vind hij natuurlijk ook lekker😊. En kijken wat hij nog kan krijgen als ik iets heb.

Door een relatiebreuk ben ik meer ben gaan werken en komt Tank een hoop te kort, vandaar ben ik aan het kijken of er iemand is die hem een gouden mandje kan bieden.

Dit met echt pijn in mijn hart want hij is zo lief ...ook voor mijn kleinkinderen, 1,7 en 17 jaar. Mijn dochter heeft hem ook wel opgevangen maar dat is niet de juiste plek met ook haar drukke baan en de kids. Maar omdat ik er wel veel moeite mee heb, is het af en toe wel fijn maar niet voor Tank. Hij verdient gewoon een plekje waar hij heerlijk kan meedraaien in een huisje waar ze hem alle liefde en aandacht willen geven. Hij gaat ook niet na de eerste de beste weg. Ik moet er ook een goed gevoel en klik mee hebben. En mocht blijken dat er omstandigheden zijn dat Tank niet kan blijven bij zijn nieuwe eigenaar, dan komt Tank gewoon terug naar mij.

Renate

____________________________________________________________________________________________________

Raven

(mag blijven bij haar nieuwe eigenaar!)Raven is een mooi en lief Amerikaans Stafford teefje van 7 jaar oud. Ze niet erg groot en weegt zo'n 18 tot 20 kg, een heel fijn formaat. Ze is een geweldige gezinshond, die zowel jongere en oudere kinderen gewend is. In de woonkamer heeft ze haar eigen plek, een bench, waarvan het deurtje dag en nacht open staat. Soms gaat het deurtje dicht, als er bezoek is die honden eng vinden, als de voordeur open staat enz. daar reageert ze prima op. Ze heeft geleerd niet op de bank te zitten en ze komt niet boven in de slaapkamers.

Raven is redelijk beschermend naar haar mensen, als ze vreemde geluiden hoort gaat ze bij de kinderen zitten. Ze blaft niet als de deurbel gaat of als er mensen voor het huis langs lopen. 

Ze ligt ook graag hele dagen in de tuin als de zon schijnt, ze heeft hier ook een hokje zodat ze kan schuilen als het bijvoorbeeld onverwacht gaat regenen en er even niemand thuis is. Even alleen thuis zijn is prima, maar het moet geen uren duren. Ze vindt het heerlijk om bij haar mensen in de buurt te zijn. In de tuin springt ze onder leiding van een van de kinderen over hindernissen, moet ze op zoek naar verstopte koekjes of spelen ze met de "flirtpole".  Ze mag graag vertroeteld worden en als daar een sjaal, ketting, hoofdoekje o.i.d. bij komt kijken dan neemt ze dat voor lief. 

Raven is niet op cursus geweest. Ze kent de volgende commando’s: zit, lig, op je plaats, los, blijf, naast, terug, wacht, ga maar eten, kom maar binnen, plassen en zoek.

Raven krijgt 1x per dag een maaltijd (niet op een vast tijdstip), ze krijgt KVV. Naast haar maaltijd krijgt ze ook gedroogde snacks aangeboden zoals: geelhaar, bullenpees, konijnenoren, pens, long, runderoren, kophuid, kippenvoetjes, zalmhuid etc. Ook is ze bekend met rauwe snacks zoals: kippennekken, kippenvleugels, pens, konijnenoren, kippenvoetjes etc. Als ze zich ziek voelt en niet kan/wil eten krijgt ze bottenbouillon. Er is geen sprake van voer-/baknijd. Ze krijgt geen restjes van tafel.

Tijdens de wandeling loopt ze goed mee en trekt niet aan de lijn, tenzij ze onverwacht een kat ziet of bij bepaalde honden. Op nieuwe plekken wandelen vindt ze soms wat spannend, maar het gaat uiteindelijk prima. Bij ons in de buurt geven we elkaar de ruimte als we de hond uitlaten, maar ook als mensen zomaar passeren en weinig ruimte overlaten of hun hond gewoon op Raven laten komen, kan ze daar met de juiste begeleiding goed mee omgaan. Raven kan ook naast de fiets draven. Ze is er niet altijd dol op, in de ochtend is ze bijvoorbeeld niet vooruit te krijgen, terwijl ze in de middag of avond niet te stoppen is. Momenteel is ze uit vorm en moet het fietsen weer opgebouwd worden, maar ze heeft ook met gemak 10 km gelopen. Raven is altijd aangelijnd, als we haar meer ruimte willen geven gebruiken we een lange lijn. Ze is niet gewend om te apporteren, ze speelt niet met stokken en/of balletjes. 

Knallen van onweer of vuurwerk doen haar niks, ze gaat onverstoorbaar verder met waar ze mee bezig is. Regen is een ander verhaal... daar houdt ze niet zo van, dan doet ze snel een plasje en draait zich direct om richting huis. Raven springt zo de auto in, maar soms kan een ritje toch spannend zijn. Ze hijgt dan veel en kan het zijn dat ze nodig moet en dunne ontlasting heeft. Ik heb geen auto tot mijn beschikking en daarom is ze het niet gewend. 

Raven is goed met reuen en stabiele teven onder goede begeleiding. Ze vindt het heerlijk om te spelen en weet vaak ook van geen ophouden. Andere honden zorgen ervoor dat ze net wat makkelijker uit haar comfortzone stapt en bijvoorbeeld toch het water in gaat.  Hoewel ze zich buiten vaak op katten focust (ze is onlangs beslopen en besprongen door jonge katten), gaat het binnen goed!

Raven is in juni 2015 geënt, daarna heb ik in augustus 2016 en november 2019 een titerbepaling laten uitvoeren. In november 2020 moest er weer een titerbepaling uitgevoerd worden, maar dit is door persoonlijke omstandigheden niet gebeurd. Ik zal haar deze maand laten enten, maar helaas kan ik geen titerbepaling laten uitvoeren om te kijken of de enting ook aangeslagen is. Raven heeft in februari 2017 een nestje gehad bij haar fokker. Bij de dierenarts gedraagt ze zich netjes en vindt ze de aandacht geweldig! Raven is niet verzekerd. 

Eigenlijk is Raven de ideale hond voor een gezin of een huishouden met 1 of 2 personen, die veel thuis zijn. Waar ze lekker een beetje rond kan scharrelen, haar gangetje kan gaan en kan genieten van het liggen in de zon of bij de verwarming en vertroeteld wordt. Een plek waar ze voldoende aandacht en beweging krijgt. 

En heel belangrijk! Raven heeft een baasje nodig die duidelijk leiding geeft, geduldig is en waar ze de eerste nachten bij in de buurt mag slapen. Ze heeft echt de tijd nodig om te wennen. 

Belangrijk: waarom moeten wij afscheid nemen van Raven? Raven woont nu in een gezin met 3 kinderen van 12, 10 en 8 jaar. Er zijn geen andere dieren in huis.Ik ben alleen verantwoordelijk voor alles wat met Raven te maken heeft, voeren, wandelen, verzorging, alles.De afgelopen jaren zijn er binnen het gezin veel persoonlijke dingen veranderd, waardoor mijn verantwoordelijkheden groter, zwaarder en meer werden. Helaas is het teveel geworden en heb ik er voor moeten kiezen om een ander baasje voor Raven te zoeken. 

Wellicht ook leuk: de fokker van Raven heeft een vrij actieve Facebook groep waar het merendeel van de baasjes lid van is. Zo is er op een leuke, vrijblijvende manier contact met bijvoorbeeld de baasjes van de nest broertjes en zusjes en de baasjes van haar eigen pups!

________________________________________________________________________

Zalsa

(mag blijven bij nieuwe eigenaren!)Zalsa is een American Staffordshire Terriër teefje geboren op 1 mei 2014, ze was onderdeel van een nest van 7 en in het nest al lekker aanwezig. Een kopie van haar moeder, in uiterlijk als wel karakter. Ze heeft de eerste maanden van haar leven bij ons gewoond met nog 3 American Staffordshire Terriërs maar al snel merkte we dat dit in combinatie met 3 oudere honden en 2 kleine kinderen teveel werd. Zalsa was als pup een energieke blije gup, en ze had iemand nodig die tijd ruimte en de energie over had om haar te begeleiden.

We hadden haar broertje verkocht aan Naomi en Michael en zij waren zo dol op Jax, en aan het twijfelen om een maatje voor hem erbij te zoeken. Wij hebben hen een voorstel gedaan om Zalsa bij hen te plaatsen. Ze is eerst gaan proefslapen en dit ging goed, dus is ze met 8 maanden toegevoegd aan het gezin van Michael en Naomi.Helaas ging het na een hele tijd mis tussen Jax en Zalsa, de honden werden ouder en er zijn situaties ontstaan waardoor ze niet meer samen door 1 deur konden. Dit resulteerde in meerdere confrontaties die voor alle partijen zeer vervelend waren. Er is professionele hulp ingeschakeld maar dit heeft allemaal helaas niet mogen helpen.

Doordat wij destijds nog 3 honden hadden konden wij haar niet terug nemen bij onze bestaande roedel. Een roedel die al jaren met elkaar leefde zonder problemen. Het risico dat dit verstoord zou raken konden wij niet nemen.  

Zalsa is inmiddels wel weer bij ons, afgelopen zomer zijn in korte tijd alle 3 onze honden overleden. 2 aan ouderdom en Isis helaas plotseling, dit was een hard gelach voor ons en een zeer verdrietige tijd. Begin oktober besloten we dat Zalsa terug kon naar ons zodat Michael en Naomi wat lucht kregen ook met een operatie in het vooruitzicht was dit voor hun erg fijn. We hebben dit onder de voorwaarde afgesproken dat ze de kat met rust zou laten en dit leek in eerste instantie goed te gaan maar helaas gaat dit nu toch fout.

Ze jaagt haar echt op dus wij zitten nu in een zeer moeilijke situatie, een zwaar gestreste bejaarde kat die niet meer naar beneden durft en een hond die we zeer goed in de gaten moeten houden. Dat in combinatie met 2 kleine kinderen en ook gewoon een druk leven is niet fijn.

Daarnaast is het gewoon zielig voor de kat die altijd gewoon haar gang heeft kunnen gaan ook toen onze honden nog leefde. De angst dat Zalsa de kat te pakken krijgt speelt ook mee, we zouden het ons nooit vergeven mocht dit gebeuren. Voor ons zijn alle dieren evenveel waard en verdienen ze een goed en mooi leveren tot de dood bij ons.

We zoeken dus een goede baas voor Zalsa die tijd, energie in en werk van Zalsa wil maken.

Sportief zijn is heel belangrijk en een hond willen als maatje voor jezelf.

Ze is goud met kinderen en mensen, en is naast sportief ook een enorme luie slapende bankslaper.

Zalsa kan niet met andere honden en/of katten! Ze zal te allen tijde aangelijnd uitgelaten moeten worden en is geen hond die je los kunt laten lopen.

Ze loopt bij ons aan de riem ontspannen en heeft aandacht voor je! Als er andere honden passeren wilt ze hier heen, en zal ze als echte stafford betaamt hier ook haar kracht voor gebruiken. Ze valt niet uit en gebruikt geen geluid, maar zal wel moeite doen om bij de andere hond te komen. Je zult als baas dus stevig in je schoenen moeten staan, ze is een Amstaff en die lopen nou eenmaal graag voorop.

Ze is gewend om alleen te zijn, heeft haar eigen Bench en is gek op haar Nylabone! Ze kan een werkdag prima alleen zijn maar daarna wilt ze er wel op uit. Lekker wandelen of fietsen/hardlopen is helemaal haar ding en in de zomer lekker zwemmen. Daarna lekker onderuit gezakt uitrusten en bijkomen is ze ook heel goed in!

Als er visite komt is ze nieuwsgierig, begroet even, als je haar negeert is ze het snelst rustig en gaat dan al snel lekker liggen. Met kinderen doet ze het heel erg goed. Ze laat kinderen ook wel met rust als ze aan het spelen zijn, ze gaat dan zelf ergens anders liggen.

Met vuurwerk en de jaarwisseling is Zalsa prima. Ze is buiten wel schichtig ernaar, maar eenmaal binnen is er niks aan de hand. Onweer of storm heeft ook weinig effect op haar.

Zalsa is prima bij de dierenarts en ook in de auto ernaar toe. Ze laat zich ontspannen onderzoeken en alles mag. In de wachtkamer is het wel wat anders, dan is ze veel drukker en gespannen, dit vanwege andere dieren/honden enzovoort. (maar welk dier heeft dit niet)

Samenvattend:

Zalsa is een echte Amerikaanse Stafford, een gespierde gezonde en prachtige hond! Ze zoekt een baas die de verantwoording van het hebben van een Amstaff aan kan! Enthousiast, energiek, knuffeldier, goed met kinderen. Ze is een vriendje voor het leven. 

Jeroen en Ilona

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Zijn er nog meer American Staffordshire Terriers in de herplaatsing? Dat zou zo maar kunnen! Niet elke stafford komt op de website terecht omdat ik vaak via mijn zoekerslijst de procedure kan opstarten. Dus als je zeker wil weten of er meer staffords in de herplaatsing zijn, bel me even!