Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERS                                                                                             (3 HONDEN!)

___________________________________________________________________________________________________________________________


Zalsa

(mag blijven bij haar nieuwe eigenaar!)Zalsa is een American Staffordshire Terriër teefje geboren op 1 mei 2014, ze was onderdeel van een nest van 7 en in het nest al lekker aanwezig. Een kopie van haar moeder, in uiterlijk als wel karakter. Ze heeft de eerste maanden van haar leven bij ons gewoond met nog 3 American Staffordshire Terriërs maar al snel merkte we dat dit in combinatie met 3 oudere honden en 2 kleine kinderen teveel werd. Zalsa was als pup een energieke blije gup, en ze had iemand nodig die tijd ruimte en de energie over had om haar te begeleiden.

We hadden haar broertje verkocht aan Naomi en Michael en zij waren zo dol op Jax, en aan het twijfelen om een maatje voor hem erbij te zoeken. Wij hebben hen een voorstel gedaan om Zalsa bij hen te plaatsen. Ze is eerst gaan proefslapen en dit ging goed, dus is ze met 8 maanden toegevoegd aan het gezin van Michael en Naomi.Helaas ging het na een hele tijd mis tussen Jax en Zalsa, de honden werden ouder en er zijn situaties ontstaan waardoor ze niet meer samen door 1 deur konden. Dit resulteerde in meerdere confrontaties die voor alle partijen zeer vervelend waren. Er is professionele hulp ingeschakeld maar dit heeft allemaal helaas niet mogen helpen.

Doordat wij destijds nog 3 honden hadden konden wij haar niet terug nemen bij onze bestaande roedel. Een roedel die al jaren met elkaar leefde zonder problemen. Het risico dat dit verstoord zou raken konden wij niet nemen.  

Zalsa is inmiddels wel weer bij ons, afgelopen zomer zijn in korte tijd alle 3 onze honden overleden. 2 aan ouderdom en Isis helaas plotseling, dit was een hard gelach voor ons en een zeer verdrietige tijd. Begin oktober besloten we dat Zalsa terug kon naar ons zodat Michael en Naomi wat lucht kregen ook met een operatie in het vooruitzicht was dit voor hun erg fijn. We hebben dit onder de voorwaarde afgesproken dat ze de kat met rust zou laten en dit leek in eerste instantie goed te gaan maar helaas gaat dit nu toch fout.

Ze jaagt haar echt op dus wij zitten nu in een zeer moeilijke situatie, een zwaar gestreste bejaarde kat die niet meer naar beneden durft en een hond die we zeer goed in de gaten moeten houden. Dat in combinatie met 2 kleine kinderen en ook gewoon een druk leven is niet fijn.

Daarnaast is het gewoon zielig voor de kat die altijd gewoon haar gang heeft kunnen gaan ook toen onze honden nog leefde. De angst dat Zalsa de kat te pakken krijgt speelt ook mee, we zouden het ons nooit vergeven mocht dit gebeuren. Voor ons zijn alle dieren evenveel waard en verdienen ze een goed en mooi leveren tot de dood bij ons.

We zoeken dus een goede baas voor Zalsa die tijd, energie in en werk van Zalsa wil maken.

Sportief zijn is heel belangrijk en een hond willen als maatje voor jezelf.

Ze is goud met kinderen en mensen, en is naast sportief ook een enorme luie slapende bankslaper.

Zalsa kan niet met andere honden en/of katten! Ze zal te allen tijde aangelijnd uitgelaten moeten worden en is geen hond die je los kunt laten lopen.

Ze loopt bij ons aan de riem ontspannen en heeft aandacht voor je! Als er andere honden passeren wilt ze hier heen, en zal ze als echte stafford betaamt hier ook haar kracht voor gebruiken. Ze valt niet uit en gebruikt geen geluid, maar zal wel moeite doen om bij de andere hond te komen. Je zult als baas dus stevig in je schoenen moeten staan, ze is een Amstaff en die lopen nou eenmaal graag voorop.

Ze is gewend om alleen te zijn, heeft haar eigen Bench en is gek op haar Nylabone! Ze kan een werkdag prima alleen zijn maar daarna wilt ze er wel op uit. Lekker wandelen of fietsen/hardlopen is helemaal haar ding en in de zomer lekker zwemmen. Daarna lekker onderuit gezakt uitrusten en bijkomen is ze ook heel goed in!

Als er visite komt is ze nieuwsgierig, begroet even, als je haar negeert is ze het snelst rustig en gaat dan al snel lekker liggen. Met kinderen doet ze het heel erg goed. Ze laat kinderen ook wel met rust als ze aan het spelen zijn, ze gaat dan zelf ergens anders liggen.

Met vuurwerk en de jaarwisseling is Zalsa prima. Ze is buiten wel schichtig ernaar, maar eenmaal binnen is er niks aan de hand. Onweer of storm heeft ook weinig effect op haar.

Zalsa is prima bij de dierenarts en ook in de auto ernaar toe. Ze laat zich ontspannen onderzoeken en alles mag. In de wachtkamer is het wel wat anders, dan is ze veel drukker en gespannen, dit vanwege andere dieren/honden enzovoort. (maar welk dier heeft dit niet)

Samenvattend:

Zalsa is een echte Amerikaanse Stafford, een gespierde gezonde en prachtige hond! Ze zoekt een baas die de verantwoording van het hebben van een Amstaff aan kan! Enthousiast, energiek, knuffeldier, goed met kinderen. Ze is een vriendje voor het leven. 

Jeroen en Ilona

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Krista

(mag blijven bij nieuwe eigenaren!)

Krista is een gesteriliseerd American Staffordshire Terrier teefje van 3 jaar. Inmiddels is ze 22 kilo schoon aan de haak en heeft ze een schofthoogte van 44 cm. In Juni 2016 hebben wij Krista als pup in huis genomen. Sinds die tijd is ze bij ons opgegroeid in Noord-Holland. Ze heeft cursus gevolgd bij een hondenschool en Martin Gaus. Ze heeft Gehoorzaamheid 1 tot en met 3 doorlopen en natuurlijk geslaagd.

De reden dat wij een nieuw baasje/gezin voor Krista zoeken is de huidige lichamelijke conditie van mijn echtgenoot en situatie in stedelijke woonomgeving waardoor we deze vitale stafford geen onbezorgd hondenleven meer kunnen geven. 

Krista is lief en sociaal met mensen en kan door iedereen direct worden geaaid. Ze is speels en energiek maar kan ook uren lekker slapen. Een bench is niet nodig. Krista slaapt op haar eigen kussen en ligt ook graag op de bank. Ze is prima te trainen omdat ze graag lekkers aanneemt en graag leert en voor je werkt. Ze kent dan ook de basis commando’s en kan goed luisteren. Krista is 90% van de tijd een rustige hond die gewoon erg veel plezier beleeft aan het lekker knus op de bank bij je liggen. Spelletjes doen vindt ze ook helemaal geweldig zoals een gevulde kong, balletje, snuffelmat, oude broek met snoepjes erin etc. trekspel (soms) en apporteren. 

Krista is absoluut betrouwbaar bij mensen, ook vreemden die thuis op bezoek komen of vreemden die haar buiten willen aaien. Als ze iemand eenmaal kent is ze helemaal een happy de peppie als ze je ziet en kun je haar niet voorbij lopen zonder te groeten, ze zou zeer gekwetst zijn. Ze is erg lief met kinderen maar is er in huis niet mee opgegroeid. 

Krista gaat graag mee je mee, in de auto is dit ook geen probleem. Ze stapt vlot in. Bij de dierenarts gedraagt ze zich ook rustig.Ze gaat graag het water in maar echt zwemmen doet ze nog niet echt. Met de pootjes aan de grond blijven vindt ze fijn. Of ze mee langs de fiets zou kunnen, weten we niet, dan hebben we nog niet geprobeerd met haar. 

We zoeken voor Krista mensen die haar verder willen begeleiden en ook verantwoordelijke mensen als het gaat om haar omgang met andere honden. Krista heeft hier een paar speelmaatjes die gelijkwaardig zijn aan haar en waar ze zich prettig bij voelt. Bij kleine hondjes vertrouwen wij Krista niet, ze is geen fan van kleine hondjes en kan er op af willen gaan waarbij we niet goed kunnen inschatten wat haar bedoelingen zijn. Katten zijn niet haar vriendjes. 

We zoeken voor Krista een woonsituatie waar vooral met haar geestelijke en lichamelijke behoeftes rekening wordt gehouden en met veiligheid. Daarom zou ze in een huis met een omheinde tuin kunnen wonen en eventueel op een flat met lift, zolang ze maar veel wandelt en ruimschoots aan snuffelen toe komt. Geen rondje om de flat in een stad met weinig groen of bos, en geen huishouden waar Krista niet veilig binnen kan blijven doordat de voordeur vaak open gemaakt wordt door kinderen die in en uitlopen bijvoorbeeld. 

Ze kan prima alleen thuis blijven, zo’n 6 uur is geen probleem voor haar.

Wij vinden het belangrijk dat Krista aan haar trekken komt en begeleidt wordt door mensen die ervaring hebben met het opvoeden van honden op een positieve manier. 

Omdat Krista niet echt goed met alle honden kan, kan ze niet zomaar meer overal los lopen. Als ze los gaat zou dit op een omheind veld moeten zijn of in een gebied met veel overzicht en waar geen andere vreemde honden zijn en als ze goed naar u luistert. Lange wandelingen maken aan de lijn vindt Krista ook prettig, of speuren aan een lange lijn in een bosrijk gebied.

Ze is waaks bij verdachte omstandigheden en als er vuurwerk wordt afgestoken. Maar ze blaft niet naar voorbijgangers op straat.

Kristine

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turbo

(mag blijven bij zijn nieuwe eigenaren!)Turbo is een 8-jarige, gecastreerde American Staffordshire Terrier reu en ik wil hem graag aan jullie voorstellen.

Tja en dan zit ik hier als “baas” een verhaal te typen over deze lieverd, gemengde gevoelens, het is zo dubbel.  Wij liggen in scheiding, mijn ex partner heeft Turbo meegenomen, nu 9 uur op een dag alleen zitten, en 3 keer uitgelaten worden tussendoor, is niet genoeg en niet eerlijk. Hij is ongelukkig en wij ook. Je ziet hem er aan onderdoor gaan, en dat is wat een dier niet mag overkomen.

Deze lieverd verdient een huisje waar iemand zoveel mogelijk thuis is, alle aandacht krijgt die hij 3 dubbel verdient! 

Turbo hebben wij 4 jaar geleden opgehaald bij een gezin en wat we weten is dat hij een enorme gezinshond is. Hij is vaak meegenomen naar de paarden, waar ook andere honden op het terrein liepen en katten waren. Dit was geen enkel probleem voor hem. Want hoe meer vriendjes hoe leuker!! (nu wel onder toezicht bepalen welke honden hij leuk vindt, dominante honden vindt hij niet leuk of erge drukke honden) 

Toen Turbo bij ons kwam 4 jaar geleden, woonden wij in een flat met een enorm park voor het huis en ik was altijd thuis i.v.m. de baby. Oh, wat vond hij het heerlijk om mee te gaan wandelen, wat dan ook echt geen enkel probleem was, strak naast de kinderwagen zonder te trekken.

Daarna verhuisden wij naar het dorp, enkele jaren later hebben wij besloten om uit elkaar te gaan. Omdat ik de twee kinderen thuis heb door de weeks, hebben we besloten Turbo mee te laten gaan met mijn ex partner. Maar helaas.. mmm ja, het doet pijn, we moeten een ander te huisje voor hem gaan zoeken.

Iemand waar hij 300% de aandacht zal krijgen, de wandelingen kan maken zoals hier, met stokken gooien, of met kinderen kan zijn. Hij is altijd enthousiast, een blij ei!!

Vorig jaar is Turbo geopereerd aan zijn kruisband, daar is hij helemaal van hersteld en huppelt zonder pijn weer rond. Goed om te vertellen dat Turbo enorm op de baas/gezin is, daar bedoel ik mee, hij loopt bij ons eigenlijk altijd los (waar dit mag) en loopt nooit 2 meter bij ons vandaan, Een fluitje is dan ook al genoeg, vaak was hij al weer aan de voet. Hij kent : ZIT, AF, POOTJE, WIE IS DAT! Allemaal.

Turbo is totaal niet bang voor vuurwerk, hij slaapt als een roos , of kijkt naar buiten, maar is relaxt gelukkig. De dierenarts ziet hij als vriend en wandelt dan ook graag naar binnen, begroet ze vriendelijk en is erg nieuwsgierig. Turbo slaapt hier op een dik honden kussen en op de bank ( het liefst natuurlijk) Het klinkt bijna allemaal perfect, maar echt, hij is z’n onwijze goedzak en lieverd, die echt geen mens of dier kwaad zal doen. Het enige wat hij heeft is een soort van  verlatingsangst, hij is niet graag alleen, hij maakt niks kapot , blaft dan af en toe, maar heeft weinig rust en is dan gestrest.

Als we weg moeten voor een boodschap of naar een verjaardag is dat geen punt. Maar na 4 uur wordt is hij er wel klaar mee, met het alleen zijn.

Ik hoop uit het diepste van ons hart, dat iemand Turbo een super 5 sterren thuis kan bieden wat hij verdient!!!

Hieronder een paar goeie dingen die Turbo kent of leuk vindt:

-      Zwemmen

-      Met stokken spelen

-      Meegaan in de auto

-      Kan onder toezicht met bepaalde honden spelen

-      Kan met katten

-      Kan met paarden

-      Kan met kinderen, groot en klein

-      Kan mee in de trein

-      Kent alle basis commando’s

-      Gaat altijd mee op vakantie

-      Gaat graag mee langs de fiets

Leslie