Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

STAFFORDSHIRE BULL TERRIERS                                                                                                           (2 HONDEN!)
____________________________________________________________________________________________________

    

Bailey


Bailey is bij ons gekomen toen ze 7 maanden oud was. Ze komt bij een fokker uit Engeland vandaan, deze had Bailey samen met haar zusje verkocht. De fokker ging bij ze ging kijken toen ze 6 maanden oud waren maar de omstandigheden waren daar zo slecht dat hij ze weer mee terug heeft genomen.

Hij heeft toen een maand ze weer intensief voor ze gezorgd en toen is ze naar Nederland gekomen. 

Bailey was erg onzeker en kon nog niet eens aan een riem lopen. Wij zijn gelijk met haar op hondencursus gegaan en daarbij heeft zij 3 gehoorzaamheidsdiploma’s behaald. Ook behendigheidscursus gevolgd daar. 

Op haar 2e kreeg ze een baarmoederontsteking en moest zij met spoed geopereerd worden, daarbij is alles verwijderd.

Bailey is een energiek 6,5 jarig teefje, erg lief en aanhankelijk maar ook onzeker en soms iets te enthousiast. 

Ze vindt het heerlijk om op schoot te liggen en het liefst in je nek te zitten, ze is gek op mensen.

Bij ons thuis slapen ze in hun mand of op de bank, ik heb ze nooit boven gehad maar zodra ze de kans krijgt is ze boven.

Bailey houdt van werken;  behendigheid, speuren, flirtpolen, lekker mee rennen naast de fiets.

Zij kan goed mee in de auto, is ook gewend om alleen thuis te zijn als ik werk. Zij is niet bang voor vuurwerk of onweer. Zwemmen is niet haar hobby maar pootje baden vind ze wel fijn in de zomer. 

Bij ons thuis leeft ze samen met een 8 jarige rustige reu en dat gaat goed, buiten kan zij niet goed opschieten met andere honden. Katten en andere huisdieren is ook geen succes voor haar. Kinderen kan ze wel goed mee samen maar soms kan haar spel iets te wild zijn voor de allerkleinsten.

Bailey is nog wat onzeker, dit uit zich in blaffen als er iets langs loopt of ze iets hoort. Maar ik ben er zeker van dat dit wel te verminderen is of misschien wel helemaal kan stoppen. 

Voor Bailey hoop ik op een baasje die veel tijd voor haar heeft en lekker veel met haar gaat ondernemen, zoals sporten/speuren, in ieder geval iets waar ze lekker haar energie kwijt kan. Waar ze lekker alleen is en alle aandacht krijgt. 

Ik kan haar dit helaas niet meer bieden doordat mijn partner en ik uit elkaar zijn en ze verdient gewoon een plekje waar ze dit wel kan krijgen. 

De reden dat wij alleen Bailey voor herplaatsing opgeven is omdat de reu merkbaar al wat ouder wordt en deze niet zoveel energie meer heeft.  Mijn partner woont bij iemand in en die heeft ook een SBT teefje en zij en Bailey kunnen niet samen. 

Stephanie

______________________________________________________________________________________________________________________________

TroyTroy is een Staffordshire Bull Terrier reu,  geboren op 18 oktober 2012 en heeft van zijn fokker de naam Midas gekregen. Toen Midas 4 maanden oud was heb ik hem gratis gekregen van de fokker omdat hij het heel bijzonder vond dat het Staffordshire Bull Terrier teefje, wat wij via hem hadden in 1996, uiteindelijk 17 jaar oud geworden is. De afspraak was dat wij hem op zouden voeden en dat de fokker zeggenschap over de hond zou behouden. Omdat ik de naam Midas niet bij de hond vond passen heb ik hem Troy genoemd. Nadat de fokker op jonge leeftijd overleden is, is Troy daarna niet veel meer op shows geweest. 

Toen Troy bij ons in huis kwam in februari 2013, woonde daar reeds 3 teven waaronder zijn oud tante Savanna, Bull Terrier Akira en een Cane Corso Layla. De verstandhoudingen tussen de 3 teven en Troy, toen 4 maanden, was goed.

Toen Troy ongeveer 9 maanden was nam ik hem mee naar de duinen samen met de Bull Terrier en de Cane Corso. Er kwam een zeer enthousiaste labrador aan die duidelijk wilde spelen maar Troy zat daar niet op te wachten en er ontstond een conflict tussen de honden. Dit gedrag was geheel nieuw voor mij. Het was van dat moment wel duidelijk dat er geen vreemde honden bij zijn teven mochten komen. 

Het is mij ook opgevallen dat Troy echt niet zit te wachten op zwarte honden en dan met name Berner Sennen honden. Geen idee waarom. Er zijn daarna nog een paar incidenten met Troy geweest omdat honden dol enthousiast naar hem toekwamen. Ik heb het vermoeden dat hij dit ervaart als een bedreiging en dat hij dan primair reageert en duidelijk laat weten dat hij dit niet wil. 

Troy gaat uit zich zelf niet snel naar andere honden toe en wil graag met rust gelaten worden. Op sommige ( vooral kleine hondjes) reageert hij wel enthousiast maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik hem dan niet echt vertrouw en hem dan gewoon dicht bij me houdt. Troy houdt niet van katten maar is daar en tegen extreem lief voor mensen.

Eigenlijk het karakter van een ouderwetse Stafford.  Liever geen omgang met andere dieren en zeer lief voor mensen. Zowel op volwassenen als kinderen reageert hij dolblij.Hij kruipt bij ze op de bank of op schoot. Alle aandacht vind hij fantastisch en hij reageert dan als een lieve vrolijke hond. Nog nooit agressief gereageerd naar mensen toe. Hij is een allemansvriend. Dol op aandacht. Hij heeft ook nog nooit wat gesloopt in huis. 

Wat betreft zijn slaapplek , hij slaapt op de bank. Hij heeft ook een bench en gaat daar ook braaf in wanneer dat nodig is. Hij piept niet.. Hij krijgt in de ochtend en eind van de middag te eten (droogvoer). 

Speelgoed: Stevige nylon botten, Kong, en hij vind het heerlijk om het vilt van een tennisbal af te trekken. Verder is Troy wel bang voor onweer, bliksem en stofzuiger. Hij is dol op auto rijden. Troy luistert bijzonder goed. Is op gehoorzaamheid cursus geweest. Troy is nog nooit een dag ziek geweest in zijn leven. Troy is goed waaks maar zeer zeker geen blaffer.Troy is zeer zindelijk en heeft nog nooit iets binnen gedaan. Hij loopt goed aan de riem. Naast de fiets heb ik nooit geprobeerd. Zwemmen vindt meneertje helaas niets.

Hij is een lieve stuiterbal en een zeer energiek hondje van 15 kg. 

Troy is nu soms wel 10 uur alleen. Vaak van 05.00 uur in de ochtend tot 14.30 uur in de middag , hij is echt heel erg zindelijk maar dit is uiteraard veel te lang voor welke hond dan ook. Troy kan goed gelukkig alleen zijn maar omdat ik in een relatiebreuk terecht ben gekomen en mijn ex niet voor hem kan zorgen, is hij nu veel te veel en veel te lang alleen. 

Gert-Jan