Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

STAFFORDSHIRE BULL TERRIERS                                                                                                           (4 HONDEN!)
____________________________________________________________________________________________________

    

Diesel

(mag blijven bij nieuwe eigenaar!)Diesel is een reutje van bijna 5 jaar, hij kwam bij mij terecht toen hij 2 jaar was, ongeveer op zijn derde jaar is Diesel gecastreerd, maar op dat moment had ik een baan met veel vrije tijd en was het allemaal geen probleem. 

Maar 2 jaar geleden raakte ik die baan kwijt en ben ik weer als chauffeur begonnen, dit betekent lange dagen en tot ongeveer een half jaar geleden was dat nog te doen, doordat mijn dochter de honden nog kon uitlaten. Maar door haar schooltijden en stage is dit niet meer mogelijk.

Diesel leeft op dit moment met Tara bij mij, Tara kwam een half jaar na Diesel bij mij en zijn erg aan elkaar gehecht, ze spelen erg graag met elkaar. Diesel is wel erg aanhankelijk en heeft veel energie, en daardoor is hij continu aan het heen en weer lopen, het lijkt soms of hij ADHD heeft, in het weekend is dit minder omdat ik dan wat meer tijd heb voor ze en ik ze dan vaak laat loslopen in het park of bos. 

Diesel heeft het niet zo op water hij houdt niet van zwemmen, hij gaat tot zijn buik in het water maar zodra hij merkt dat hij geen grond meer onder zijn voeten voelt dan weet hij niet hoe snel hij het water uit moet komen. 

Diesel is heel lief voor mensen en kinderen, vraagt om veel aandacht, gaat graag bij je op schoot zitten en ook autorijden is voor hem geen probleem. Hij gaat altijd op de vloer aan de bijrijderskant liggen, Diesel heeft het niet zo op andere honden vooral niet als ze dominant zijn. Voor katten is hij soms een beetje bang hij gaat ze eerder uit de weg als dan dat hij de confrontatie aan zal gaan. 

Diesel luistert wel goed, op het moment dat je tegen hem zegt dat hij moet gaan zitten dan gaat hij ook zitten, als je tegen hem zegt dat hij bij je moet komen zal hij naar je toe komen, totdat er een andere hond ook vrij rond loopt, dan kan het zijn dat hij deze even achterna gaat maar hij loopt nooit ver bij je uit de buurt. Ook kan Diesel een high five geven om je te begroeten of omdat hij zich schuldig voelt. 

Diesel schooit niet om eten en wacht geduldig als je het voor hem aan het klaarmaken bent. 's-morgens krijgt hij brokken en 's-avonds vlees met brokken en af en toe een koekje en een eitje door de brokken vind hij ook heerlijk.

Frans

______________________________________________________________________________________________________________________________

Bailey


Bailey is bij ons gekomen toen ze 7 maanden oud was. Ze komt bij een fokker uit Engeland vandaan, deze had Bailey samen met haar zusje verkocht. De fokker ging bij ze ging kijken toen ze 6 maanden oud waren maar de omstandigheden waren daar zo slecht dat hij ze weer mee terug heeft genomen.

Hij heeft toen een maand ze weer intensief voor ze gezorgd en toen is ze naar Nederland gekomen. 

Bailey was erg onzeker en kon nog niet eens aan een riem lopen. Wij zijn gelijk met haar op hondencursus gegaan en daarbij heeft zij 3 gehoorzaamheidsdiploma’s behaald. Ook behendigheidscursus gevolgd daar. 

Op haar 2e kreeg ze een baarmoederontsteking en moest zij met spoed geopereerd worden, daarbij is alles verwijderd.

Bailey is een energiek 6,5 jarig teefje, erg lief en aanhankelijk maar ook onzeker en soms iets te enthousiast. 

Ze vindt het heerlijk om op schoot te liggen en het liefst in je nek te zitten, ze is gek op mensen.

Bij ons thuis slapen ze in hun mand of op de bank, ik heb ze nooit boven gehad maar zodra ze de kans krijgt is ze boven.

Bailey houdt van werken;  behendigheid, speuren, flirtpolen, lekker mee rennen naast de fiets.

Zij kan goed mee in de auto, is ook gewend om alleen thuis te zijn als ik werk. Zij is niet bang voor vuurwerk of onweer. Zwemmen is niet haar hobby maar pootje baden vind ze wel fijn in de zomer. 

Bij ons thuis leeft ze samen met een 8 jarige rustige reu en dat gaat goed, buiten kan zij niet goed opschieten met andere honden. Katten en andere huisdieren is ook geen succes voor haar. Kinderen kan ze wel goed mee samen maar soms kan haar spel iets te wild zijn voor de allerkleinsten.

Bailey is nog wat onzeker, dit uit zich in blaffen als er iets langs loopt of ze iets hoort. Maar ik ben er zeker van dat dit wel te verminderen is of misschien wel helemaal kan stoppen. 

Voor Bailey hoop ik op een baasje die veel tijd voor haar heeft en lekker veel met haar gaat ondernemen, zoals sporten/speuren, in ieder geval iets waar ze lekker haar energie kwijt kan. Waar ze lekker alleen is en alle aandacht krijgt. 

Ik kan haar dit helaas niet meer bieden doordat mijn partner en ik uit elkaar zijn en ze verdient gewoon een plekje waar ze dit wel kan krijgen. 

De reden dat wij alleen Bailey voor herplaatsing opgeven is omdat de reu merkbaar al wat ouder wordt en deze niet zoveel energie meer heeft.  Mijn partner woont bij iemand in en die heeft ook een SBT teefje en zij en Bailey kunnen niet samen. 

Stephanie

______________________________________________________________________________________________________________________________

Zoran

Zoran is helaas onverwacht overleden op 21 augustus 2018.....hij had het enorm naar zijn zin bij zijn nieuwe gezin. Helaas heeft het lot anders beslist en hebben zij Zoran moeten laten gaan. Dit alles is in nauw overleg met elkaar gegaan. Voor altijd in ons hart...

Zoan is een lieve reu, geboren op6 juni 2010. Hij word dit jaar dus 8, maar dat is niet te merken aan hem. Hij vind het heerlijk om lange wandelingen te maken, of le

Zoran is een lieve reu, geboren op 6 juni 2010. Hij word dit jaar dus 8, maar dat is niet te merken aan hem. Hij vind het heerlijk om lange wandelingen te maken, of lekker naast de fiets te rennen. Rennen achter de flirtpole aan vind hij ook super om te doen, evenals hangen aan de springpole. Maar, naast zijn dagelijkse activiteiten vind hij het ook lekker om de luie hond uit te hangen, dus lekker bij je op de bank liggen met zn koppie op je been. Als Zoran zijn dagelijkse beweging heeft gehad heb je er eigenlijk geen kind aan. Als hij zijn beweging heeft gehad kan je hem ook prima uren alleen laten, hij heeft geen verlatingsangst.

Hij kan ook prima met een andere hond samen, mits dit een teefje is en de 1e kennismaking goed begeleid word. Zoran kan zeer goed met kinderen overweg en heeft engelen geduld als het op kleine kids aan komt, hij kan alleen in zijn enthousiasme lomp doen en de kleine omver rennen maar dat is onbewust want er zit absoluut geen kwaad naar welk mens dan ook. Buiten vind hij andere honden, met name reutjes, erg spannend en wil hij zich wel eens laten horen. Dit gedrag is eenvoudig te herkennen en te corrigeren door gewoon "Zoran, nee" te zeggen tegen hem. 

Hij luistert redelijk goed naar de basis commando’s. Zodra hij een kat ziet komt zijn jacht instinct naar boven, en wilt hij er enthousiast op af. Of hij daadwerkelijk een kat aanvalt weet ik niet, ik heb hem nooit die kans gegund. Ik laat Zoran overigens altijd aangelijnd uit omdat hij een jachtinstinct heeft en ik geen risico wil nemen dat hij er vandoor gaat. Zoran is aangelijnd uitlaten uiteraard gewend en vindt dit prima. Vuurwerk reageert hij wisselend op, soms doet het hem niks, maar de hele harde knallen vind hij eng. Ik heb hem nooit medicatie gegeven hiervoor. 

Zoran heeft een allergie voor 4 mijten. Hij krijgt permanent elke maand een injectie met antistoffen toegediend. Hier doet hij het prima op en heeft hij geen lichamelijke klachten. Buiten de allergie om is Zoran kerngezond. De voeding van Zoran bestaat uit een droge geperste brok waar hij het prima op doet, en zo nu en dan een kauw botje waar hij lang van kan genieten. 

De reden van herplaatsing is omdat onze huidige situatie ondenkbaar is voor ons, maar ook voor Zoran. Wij leven momenteel als gezin (vrouw, kindje van anderhalf en ik) en 3 honden. De 3 honden (Senna, AST teefje, Djego, SBT reu en Zoran) leven zo goed als gescheiden van elkaar. Beide reutjes kunnen prima met Senna, maar Djego en Zoran bij elkaar is beslist geen doen. Zodra ze elkaar zien is het meteen poging tot vechten met als gevolg dat er altijd een hond apart zit.

Dit levert voor de hond erg veel frustratie op, want geen enkele hond wil apart zitten in een druk gezin. Elke hond verdient het om buiten een bench te leven, en alle aandacht, liefde, zorg en beweging te krijgen.

Waarom hebben we gekozen om Zoran te herplaatsen en niet Djego? Djego is samen met mijn vriendin bij mij ingetrokken, en met ons kindje in haar buik en Djego aan de riem heeft ze alles in haar toenmalige woonplaats achter gelaten om een gezin met mij op te bouwen. Djego is een erg moeilijke hond met allerlei medische kwalen, we hebben al een 10 rittenkaart met hem bij de dierenarts, Zoran daarentregen mankeert op de allergie na niks en is een hele makkelijke en rustige hond en is veel beter te herplaatsen en doordat Zoran eigenlijk een hele leuke hond is, maak ik me minder zorgen om zijn toekomst bij een ander baasje. Hij redt zich wel en als hij bij een baasje terecht komt waar hij alle aandacht, tijd en liefde krijgt gaat Zoran, maar ook het nieuwe baasje een erg leuke tijd tegemoet. 

Zoran gaat er 4x per dag uit. Meestal i.v.m.l tijd gebrek zijn dit korte stukjes. Soms als er 's-avonds tijd is doe ik een lange wandeling met hem. Zoran zit op zijn langst 5 uur op een dag alleen.

Zoran doet het prima bij de dierenarts. Ik geef hem wel uit voorzorg een snuitje of muilkorf om omdat een ongelukje zo gebeurd is. Dit vindt hij allemaal prima. Hij vind het ook prima om bij de dierenarts te zijn. Zijn medische kosten zijn ongeveer 150 euro per jaar. Afhankelijk van de dierenarts, gezien de ene 250 euro vraagt en de ander 150 euro voor exact dezelfde therapie. Zoran is niet verzekerd.

Zwemmen vind hij verschrikkelijk, en autorijden doet hij met plezier uren na elkaar.

Jurjen

____________________________________________________________________________________________________________________________

Noukie

(mag blijven bij nieuwe eigenaar!)

 


Lieve mensen,

Mijn naam is Noukie. Ik ben een gesteriliseerd teefje van bijna 5 jaar. 31 juli ben ik jarig.

Ik woon nu bij mijn baasjes Alexander en Ingeborg in Almere. Daar zijn ook 2 hele leuke kinderen Yaëlle (14 jaar) en Bas(11 jaar). Ook woont er nog een andere engelse Stafford Gijs.

Gijs was 3 jaar toen ik bij hun kwam wonen en in het begin konden we goed met elkaar opschieten. Gijs is de baas maar eigenlijk wil ik dat zijn. Gijs vindt dat natuurlijk geen goed idee dus soms maken we dan ruzie.  Mijn baasjes vinden dat natuurlijk niet leuk. Omdat ik er als laatste bij ben gekomen, en ze ons niet de hele tijd gescheiden kunnen houden, hebben ze helaas besloten om voor mij op zoek te gaan naar een andere liefdevol huis waar ik de enige hond in huis ben. Ik vind andere honden gewoon niet zo aardig en dat laat ik dan ook merken.  Katten zijn ook niet mijn vriendjes dus liever ook geen kat in huis.

Ik slaap gewoon op mijn kussen in de woonkamer. Een bench ben ik niet gewend. Ik kan naar boven als ik wil maar doe dat niet omdat mijn baasjes dat niet willen dus blijf ik lekker beneden. Ik krijg ’s ochtends en ’s avonds brokken. Soms krijg ik tussendoor een kauwbot of een appel. Stiekem een plakje worst in de keuken vind ik ook erg lekker.

Op plaatsen waar geen andere honden zijn laat mijn baasje me los lopen. Ik loop dan een stukje vooruit maar hou wel goed in de gaten waar mijn baasje gebleven is. Verder loop ik netjes aan de riem. Ik heb geen cursussen gevolgd maar ik luister wel erg goed.

Ik ben dol op wandelen in het bos, lekker met stokken spelen en achter de bal aanrennen vind ik ook erg leuk. Als het zonnetje schijnt vind ik het heerlijk om lekker te zonnen in de tuin. Wordt het te warm dan zoek ik een schaduw plekje op.

Naast de fiets meelopen heb ik nog nooit geprobeerd maar mijn baasjes denken dat ik dat qua energie makkelijk aankan en erg leuk zal vinden. Zwemmen heb ik ook nog nooit gedaan. Als mijn baasje met de auto weggaat en ik mag mee dan wordt ik blij. Altijd leuk en spannend om te zien wat voor leuks we gaan doen.

Ik ben stapel gek op mensen. Heerlijk om lekker met ze te knuffelen, op schoot te zitten en mijn favoriet is toch wel dat ik lekker in mijn nek gekriebeld wordt.

Naar de dierenarts gaan vind ik geen enkel probleem. Ook die vind ik erg aardig. Ik hoef daar dan ook geen bandje of muilkorf om. Snap niet zo goed waarom de dierenarts daar altijd om vraagt? Ik ben toch een lieve hond!

Ik ben niet bang voor vuurwerk of onweer. Ik blaf niet als er aangebeld wordt. Wel laat ik mijn hoofd even voor het raam zien als ik iets hoor waarvan ik niet weet wat het is. Gewoon om even te laten zien dat ik in huis ben. Ik ben gewend om ongeveer 6 uur alleen te zijn maar ben dan wel erg blij dat een van mijn baasjes er weer is.

Is er iemand doe na het lezen van mijn verhaal mij een liefdevolle en warme mand wil geven???

Dikke poot, Noukie