Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERS                                                                                             (3 HONDEN!)

___________________________________________________________________________________________________________________________

Zalsa


Zalsa is een American Staffordshire Terriër teefje geboren op 1 mei 2014, ze was onderdeel van een nest van 7 en in het nest al lekker aanwezig. Een kopie van haar moeder, in uiterlijk als wel karakter. Ze heeft de eerste maanden van haar leven bij ons gewoond met nog 3 American Staffordshire Terriërs maar al snel merkte we dat dit in combinatie met 3 oudere honden en 2 kleine kinderen teveel werd. Zalsa was als pup een energieke blije gup, en ze had iemand nodig die tijd ruimte en de energie over had om haar te begeleiden.

We hadden haar broertje verkocht aan Naomi en Michael en zij waren zo dol op Jax, en aan het twijfelen om een maatje voor hem erbij te zoeken. Wij hebben hen een voorstel gedaan om Zalsa bij hen te plaatsen. Ze is eerst gaan proefslapen en dit ging goed, dus is ze met 8 maanden toegevoegd aan het gezin van Michael en Naomi.Helaas ging het na een hele tijd mis tussen Jax en Zalsa, de honden werden ouder en er zijn situaties ontstaan waardoor ze niet meer samen door 1 deur konden. Dit resulteerde in meerdere confrontaties die voor alle partijen zeer vervelend waren. Er is professionele hulp ingeschakeld maar dit heeft allemaal helaas niet mogen helpen.

Doordat wij destijds nog 3 honden hadden konden wij haar niet terug nemen bij onze bestaande roedel. Een roedel die al jaren met elkaar leefde zonder problemen. Het risico dat dit verstoord zou raken konden wij niet nemen.  

Zalsa is inmiddels wel weer bij ons, afgelopen zomer zijn in korte tijd alle 3 onze honden overleden. 2 aan ouderdom en Isis helaas plotseling, dit was een hard gelach voor ons en een zeer verdrietige tijd. Begin oktober besloten we dat Zalsa terug kon naar ons zodat Michael en Naomi wat lucht kregen ook met een operatie in het vooruitzicht was dit voor hun erg fijn. We hebben dit onder de voorwaarde afgesproken dat ze de kat met rust zou laten en dit leek in eerste instantie goed te gaan maar helaas gaat dit nu toch fout.

Ze jaagt haar echt op dus wij zitten nu in een zeer moeilijke situatie, een zwaar gestreste bejaarde kat die niet meer naar beneden durft en een hond die we zeer goed in de gaten moeten houden. Dat in combinatie met 2 kleine kinderen en ook gewoon een druk leven is niet fijn.

Daarnaast is het gewoon zielig voor de kat die altijd gewoon haar gang heeft kunnen gaan ook toen onze honden nog leefde. De angst dat Zalsa de kat te pakken krijgt speelt ook mee, we zouden het ons nooit vergeven mocht dit gebeuren. Voor ons zijn alle dieren evenveel waard en verdienen ze een goed en mooi leveren tot de dood bij ons.

We zoeken dus een goede baas voor Zalsa die tijd, energie in en werk van Zalsa wil maken.

Sportief zijn is heel belangrijk en een hond willen als maatje voor jezelf.

Ze is goud met kinderen en mensen, en is naast sportief ook een enorme luie slapende bankslaper.

Zalsa kan niet met andere honden en/of katten! Ze zal te allen tijde aangelijnd uitgelaten moeten worden en is geen hond die je los kunt laten lopen.

Ze loopt bij ons aan de riem ontspannen en heeft aandacht voor je! Als er andere honden passeren wilt ze hier heen, en zal ze als echte stafford betaamt hier ook haar kracht voor gebruiken. Ze valt niet uit en gebruikt geen geluid, maar zal wel moeite doen om bij de andere hond te komen. Je zult als baas dus stevig in je schoenen moeten staan, ze is een Amstaff en die lopen nou eenmaal graag voorop.

Ze is gewend om alleen te zijn, heeft haar eigen Bench en is gek op haar Nylabone! Ze kan een werkdag prima alleen zijn maar daarna wilt ze er wel op uit. Lekker wandelen of fietsen/hardlopen is helemaal haar ding en in de zomer lekker zwemmen. Daarna lekker onderuit gezakt uitrusten en bijkomen is ze ook heel goed in!

Als er visite komt is ze nieuwsgierig, begroet even, als je haar negeert is ze het snelst rustig en gaat dan al snel lekker liggen. Met kinderen doet ze het heel erg goed. Ze laat kinderen ook wel met rust als ze aan het spelen zijn, ze gaat dan zelf ergens anders liggen.

Met vuurwerk en de jaarwisseling is Zalsa prima. Ze is buiten wel schichtig ernaar, maar eenmaal binnen is er niks aan de hand. Onweer of storm heeft ook weinig effect op haar.

Zalsa is prima bij de dierenarts en ook in de auto ernaar toe. Ze laat zich ontspannen onderzoeken en alles mag. In de wachtkamer is het wel wat anders, dan is ze veel drukker en gespannen, dit vanwege andere dieren/honden enzovoort. (maar welk dier heeft dit niet)

Samenvattend:

Zalsa is een echte Amerikaanse Stafford, een gespierde gezonde en prachtige hond! Ze zoekt een baas die de verantwoording van het hebben van een Amstaff aan kan! Enthousiast, energiek, knuffeldier, goed met kinderen. Ze is een vriendje voor het leven. 

Jeroen en Ilona

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Dana

(is op proef bij nieuwe eigenaar)

Lieve Dana 

Wij hadden al 4 jaar een stafford teefje in huis, heel stabiel en gezellig. Wij dachten dat het wel leuk zou zijn om er een pup teefje bij te nemen. Dit ging in het begin geweldig, helaas na een half jaar konden ze echt niet meer met elkaar en tolereerde ze elkaar niet meer. 

Tot onze grote verdriet hebben we moeten besluiten om Dana of onze teef van 5 jaar ergens anders een warm mandje te geven. Dit is een heel moeilijk besluit geweest, maar het gaat ons om de honden, die moeten een zo goed mogelijk leven hebben. Ze leven nu gescheiden en we doen er alles aan om ze beiden aandacht te geven. 

Dana is in september 2018 1 jaar geworden en nog niet gesteriliseerd.  Ze is een vrolijke, enthousiaste hond die graag op de bank zit, hangt, ligt. Ze is ook dol op knuffelen en erg leergierig (heeft cursus 1 en 2 gehoorzaamheid goed doorlopen). Thuis is Dana graag bij de baas om te knuffelen. Als wij er niet zijn dan zit Dana in de bench.

De thuissituatie is nu als volgt, wij zijn samen, mijn vriend werkt full time regelmatig en ik werk parttime onregelmatig. Dit betekent dat Dana niet meer dan een paar uur per dag alleen is. Wel kan zij wanneer nodig al prima 5 uur alleen zijn. We hebben ook een baby van 8 maanden waar ze prima mee is.Dana loopt prima mee aan de lijn. Als zij los bij ons op het terrein is, luistert ze prima en komt op commando meteen terug. Dana vindt het ook heerlijk om een stukje mee te lopen langs de fiets. Ook meegaan met de auto vindt Dana geweldig.

We hebben nog niet met haar gezwommen dus dat is iets leuks om te proberen voor komende zomer. Met Oud en Nieuw is ze relaxt, ze reageert eigenlijk niet op het vuurwerk. Dana is niet bekend met andere dieren, maar past zich redelijk snel aan (geen teven). Hoe ze met katten is weten we niet. 

Ze krijgt twee maal per dag eten, brokken afgewisseld met vers vlees. Verder geen allergieën en andere problemen bekend. Ze kluift graag op kluifjes. Dana heeft alle entingen gehad en is ontwormd. Ze gedraagt zich prima bij de dierenarts laat alles toe, dit is met haar getraind. 

Kortom Dana is een fijne hond van 1 jaar die nog gevormd kan worden. Omdat onze beide honden ons verschrikkelijk dierbaar zijn, Hebben we geen voorkeur welke hond er naar een nieuw baasje gaat, het belangrijkste is de juiste klik en het beste mandje. 

Diva is een stabiel teefje van net 5 jaar, prima aan de lijn en verder geen bijzonderheden, is goed met kinderen, verder erg enthousiast en knuffelbaar( heeft ook opvoeding 1 en 2 doorlopen). 

Marissa

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Krista

Krista is een gesteriliseerd American Staffordshire Terrier teefje van bijna 3 jaar. Inmiddels is ze 22 kilo schoon aan de haak en heeft ze een schofthoogte van 44 cm. In Juni 2016 hebben wij Krista als pup in huis genomen. Sinds die tijd is ze bij ons opgegroeid in Noord-Holland. Ze heeft cursus gevolgd bij een hondenschool en Martin Gaus. Ze heeft Gehoorzaamheid 1 tot en met 3 doorlopen en natuurlijk geslaagd.

De reden dat wij een nieuw baasje/gezin voor Krista zoeken is de huidige lichamelijke conditie van mijn echtgenoot en situatie in stedelijke woonomgeving waardoor we deze vitale stafford geen onbezorgd hondenleven meer kunnen geven. 

Krista is lief en sociaal met mensen en kan door iedereen direct worden geaaid. Ze is speels en energiek maar kan ook uren lekker slapen. Een bench is niet nodig. Krista slaapt op haar eigen kussen en ligt ook graag op de bank. Ze is prima te trainen omdat ze graag lekkers aanneemt en graag leert en voor je werkt. Ze kent dan ook de basis commando’s en kan goed luisteren. Krista is 90% van de tijd een rustige hond die gewoon erg veel plezier beleeft aan het lekker knus op de bank bij je liggen. Spelletjes doen vindt ze ook helemaal geweldig zoals een gevulde kong, balletje, snuffelmat, oude broek met snoepjes erin etc. trekspel (soms) en apporteren. 

Krista is absoluut betrouwbaar bij mensen, ook vreemden die thuis op bezoek komen of vreemden die haar buiten willen aaien. Als ze iemand eenmaal kent is ze helemaal een happy de peppie als ze je ziet en kun je haar niet voorbij lopen zonder te groeten, ze zou zeer gekwetst zijn. Ze is erg lief met kinderen maar is er in huis niet mee opgegroeid. 

Krista gaat graag mee je mee, in de auto is dit ook geen probleem. Ze stapt vlot in. Bij de dierenarts gedraagt ze zich ook rustig.Ze gaat graag het water in maar echt zwemmen doet ze nog niet echt. Met de pootjes aan de grond blijven vindt ze fijn. Of ze mee langs de fiets zou kunnen, weten we niet, dan hebben we nog niet geprobeerd met haar. 

We zoeken voor Krista mensen die haar verder willen begeleiden en ook verantwoordelijke mensen als het gaat om haar omgang met andere honden. Krista heeft hier een paar speelmaatjes die gelijkwaardig zijn aan haar en waar ze zich prettig bij voelt. Bij kleine hondjes vertrouwen wij Krista niet, ze is geen fan van kleine hondjes en kan er op af willen gaan waarbij we niet goed kunnen inschatten wat haar bedoelingen zijn. Katten zijn niet haar vriendjes. 

We zoeken voor Krista een woonsituatie waar vooral met haar geestelijke en lichamelijke behoeftes rekening wordt gehouden en met veiligheid. Daarom zou ze in een huis met een omheinde tuin kunnen wonen en eventueel op een flat met lift, zolang ze maar veel wandelt en ruimschoots aan snuffelen toe komt. Geen rondje om de flat in een stad met weinig groen of bos, en geen huishouden waar Krista niet veilig binnen kan blijven doordat de voordeur vaak open gemaakt wordt door kinderen die in en uitlopen bijvoorbeeld. 

Ze kan prima alleen thuis blijven, zo’n 6 uur is geen probleem voor haar.

Wij vinden het belangrijk dat Krista aan haar trekken komt en begeleidt wordt door mensen die ervaring hebben met het opvoeden van honden op een positieve manier. 

Omdat Krista niet echt goed met alle honden kan, kan ze niet zomaar meer overal los lopen. Als ze los gaat zou dit op een omheind veld moeten zijn of in een gebied met veel overzicht en waar geen andere vreemde honden zijn en als ze goed naar u luistert. Lange wandelingen maken aan de lijn vindt Krista ook prettig, of speuren aan een lange lijn in een bosrijk gebied.

Ze is waaks bij verdachte omstandigheden en als er vuurwerk wordt afgestoken. Maar ze blaft niet naar voorbijgangers op straat.

Kristine